ANA BRNABIĆ: Neću ići u Potočare, nisam pozvana
Ona je spremna da uradi sve što je neophodno kako bi region postao bolje i stabilnije mesto za život., Foto: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

Politika

ANA BRNABIĆ: Neću ići u Potočare, nisam pozvana

Uputila je najdublje saučešće svim porodicama svih žrtava sukoba u Bosni i Hercegovini.

Objavljeno:

Predsednica vlade Ana Brnabić izjavila je danas da nije pozvana u Potočare i da neće ići na obeležavanje godišnjicezločina u Srebrenici i istakla da činjenica da još niko nije odgovarao za napad na predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima ne šalje dobru poruku.

- Svakako ne daje dobru poruku ni to što je predsednik Aleksandar Vučić, tada kao predsednik vlade, za 20. godišnjicu od ovog užasnog zločina bio u Potočarima, gde je bio napadnut, životno ugoržen, a do dana današnjeg niko nije odgovarao za taj napad. Mislim da ni to nije dobra poruka za regionalnu saradnju - izjavila je premijerka Brnabić, upitana da li će ona ili neko iz državnog vrha Srbije prisustvovati komemoraciji u Potočarima.

Uputila je najdublje saučešće svim porodicama svih žrtava sukoba u Bosni i Hercegovini.

Prema njenim rečima, ona je spremna da uradi sve što je neophodno kako bi region postao bolje i stabilnije mesto za život.

- Ako se stalno vraćamo na jedne iste nesporazume među nama, neslaganja, prošlost, a ne gledamo u budućnost, onda ni region neće biti nikako drugačiji nego što je bio u prošlosti. Mislim da to nikome nije u interesu - rekla je Brnabić novinarima na Jahorini.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.