NATAŠA KANDIĆ SE SASTALA S NAJJAČIM ALBANSKIM LOBISTOM: Pričali su o porodicama žrtava kosovskih sukoba (FOTO)
Američki ambasador sa Natašom Kandić o pravdi za žrtve ratnih zločina, Foto: Twitter/Američka ambasada

SASTANAK U AMBASADI SAD

NATAŠA KANDIĆ SE SASTALA S NAJJAČIM ALBANSKIM LOBISTOM: Pričali su o porodicama žrtava kosovskih sukoba (FOTO)

U fokusu sastanka bio je izostanak napretka u procesu traženja pravde za žrtve ratnih zločina - navedeno je na zvaničnom Tviter nalogu ambasade SAD u Beogradu

Objavljeno:

Američki kongresmen Eliot Engel sastao se danas sa Natašom Kandić, osnivačem Fonda za humanitarno pravo, sa kojom je razgovarao o o pravdi za žrtve ratnih zločina.

Kako je navedeno na zvaničnom Tviter nalogu ambasade SAD u Beogradu, oni su razgovarali o izostanku napretka u procesu traženja pravde za žrtve ratnih zločina.

- Pravdom se ne bi samo zatvorila ova bolna tema za porodice žrtava kosovskog sukoba, već bi se i postavili temelji za pomirenje - navodi se u objavi.

Podsetimo, Engel je danas razgovarao sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, koji je rekao da je u fokusu sastanka bio slučaj braće Bitići.

- Engel je jedan od najznačajnijih zagovornika nezavisnosti Kosova. Govorili smo koliko je važno da nastavimo razgovore i dijalog i da je to važno za dobre srpsko-albanske odnose i stabilnost u celom reigonu. Nadam se da će njegove poruke u Prištini doprineti ubrzanom stvanju uslova za nastavak dijaloga - kazao je Vučić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.