VUČIĆ JE DOBIO HITAN POZIV IZ KABINETA ANGELE MERKEL! Pročitajte s kim je RAZGOVARAO i kakva je SUDBINA Srbije
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/Pink

VRLO VAŽAN RAZGOVOR!

VUČIĆ JE DOBIO HITAN POZIV IZ KABINETA ANGELE MERKEL! Pročitajte s kim je RAZGOVARAO i kakva je SUDBINA Srbije

Sve je jasno...

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u razgovoru sa poslanikom i portparolom poslaničke grupe CDU/CSU u nemačkom Bundestagu Florijan Hanom da je Srbija, dosledno vodeći svoju regionalnu politiku mira i saradnje, postala pouzdan partner Nemačkoj na Zapadnom Balkanu.

Vučić je naglasio posvećenost Beograda da, kroz dijalog s Prištinom, uz posredovanje Evropske unije, postigne kompromisno, obostrano prihvatljivo rešenje, i time obezbedi stabilnost u regionu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Predsednik Vučić je, međutim, ponovio da je za prevazilaženje zastoja u dijalogu neophodno da Priština ukine takse na proizvode iz centralne Srbije.

U razgovoru je izraženo zadovoljstvo što su odnosi dveju zemalja, zahvaljujući redovnom i otvorenom političkom dijalogu, u poslednjih nekoliko godina napredovali do najvišeg nivoa u zajedničkoj istoriji.

Dvojica sagovornika su izrazili i očekivanje da ekonomska saradnja Srbije i Nemačke nastavi uzlaznom putanjom, posebno priliv investicija, i da još velikih kompanija iz Nemačke iskoriste dobro poslovno okruženje i otvore svoje pogone u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.