OVAJ VIDEO NIKAD NIKO NIJE VIDEO: Vučić je 1980. govorio o drugaru i ZVEZDI, poslušajte ga (VIDEO)
Aleksandar Vučić na snimku iz 1980., Foto: Printscreen/Youtube/Srbija Danas

sećanje

OVAJ VIDEO NIKAD NIKO NIJE VIDEO: Vučić je 1980. govorio o drugaru i ZVEZDI, poslušajte ga (VIDEO)

Leopold Višer, a nadimak mu je bio Poldi

Objavljeno:

Nedavno je emitovan snimak iz 1980. godine sa manifestacije "Radost Evrope", kada je, igrom slučaja, izjavu za tu televiziju dao današnji predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tada desetogodišnjak.

Vučić je govorio o utakmici koja je odigrana u okviru manifestacije "Radost Evrope" sa drugarima iz inostranstva, ali i o dečaku iz Austrije koga je te 1980. godine ugostio u svom domu.

Naime, u okviru manifestacije deca koja su došla u Srbiju boravila su kod beogradskih osnovaca. Današnji predsednik Srbije tada je u dom primio dečaka iz Austrije po imenu Leopold Višer.

- On se dosta interesovao za sport, naročito za učešće "Crvene zvezde" u evropskim kupovima jer je tada "Zvezda" igrala zaista odlično. Na njihovu želju mi smo ovde odigrali jednu prijateljsku utakmicu i mi smo pobedili, ali bez obzira na naše radovanje i njihovo tugovanje, mi smo ostali pravi prijatelji čija prijateljstva niko neće moći da izbriše. On se zvao Leopold Višer, a nadimak mu je bio Poldi - ispričao je tada desetogodišnji Vučić.

Snimak prikazuje sadašnjeg predsednik, kao dečaka, koji ističe prijateljstvo kao jednu od najbitnijih vrednosti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.