BASTAĆ OTKRIO DA LI ĆE BITI SMENJEN: Žestoko je UDARIO po SPS. Rat za STARI GRAD se nastavlja!
Marko bastać i Ivica Dačić, Foto: EPA/Andy Rain, Stefan Jokić

SVE JE SADA JASNO!

BASTAĆ OTKRIO DA LI ĆE BITI SMENJEN: Žestoko je UDARIO po SPS. Rat za STARI GRAD se nastavlja!

Velika previranja su u Starom gradu...

Objavljeno:

Prvi čovek beogradske opštine Stari grad Marko Bastać za Espreso kaže da ga uopšte nije ni začudila niti uplašila najava da će SPS da izađe iz vlasti u toj opštini.

- Prvo želim da kažem da SPS nikada nije ni bio na vlasti, jer nikakav koalicioni sporazum mi nismo potpisali - kaže nam Bastać.

Na naše pitanje da li je SPS podržavao njega i da li je glasao za njegove predloge u Skupštini opštine, on odgovara:

- Nije SPS glasao, već su glasali odbornici, a da li su oni u SPS to je pitanje. Oni su bili socijalisti pre tri godine, a pitanje je šta su i gde su sada.

Prema njegovim rečima on nije zabrinut za budućnost koalicije na vlasti u Starom gradu.

- Čak i ako su ti odbornici u SPS, ali ponavljam sumnjam da jesu i ako uslovno rečeno izađu iz vlasti to nikako neće ugroziti moju većinu - kategoričan je Bastać.

Podsetimo lider SPS Ivica Dačić je još pre mesec dana naredio da socijalisti izađu iz vlasti na Starom gradu, ali to još nije učinjeno.

- Na zahtev predsednika SPS Ivice Dačića doneli smo odluku pre mesec dana da ćemo napustiti koaliciju na Starom gradu, iako smo svesni činjenice da od naših troje odbornika, koliko ima SPS u Skupštini opštine Stari grad, ne zavisi pozicija Marka Bastaća. Procedura izlaska iz vlasti podrazumeva i donošenje odluke na organima Socijalističke partije Srbije koji će biti u skorijem periodu održani i koji će formalizovati zahrev predsednika Ivice Dačića. Socijalistička partija Srbije i svi njeni opštinski odbori u Beogradu ostaju posvećeni politici koju sprovodimo zajedno sa svojim koalicionim partnerima u našoj prestonici i Srbiji - kaže predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević za Espreso.

Prema zvaničnim podacima SPS ima tri odbornika, a ostaje da se vidi kako će se dalje odvijati politički rat u ovoj opštini.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.