KONAČNO SE ZNA HOĆE LI BITI REKONSTRUKCIJE VLADE SRBIJE! Ovo je prava i jedina ISTINA o tom pitanju
Vlada Srbije na čelu sa Anom Brnabić, Foto: Beta / Slobodan Miljević

PREMIJERKA OTKRILA!

KONAČNO SE ZNA HOĆE LI BITI REKONSTRUKCIJE VLADE SRBIJE! Ovo je prava i jedina ISTINA o tom pitanju

Sada je sve jasno...

Objavljeno:

Premijerka Ana Brnabić izjavila je večeras da je izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije generalno pozitivan i da je zadovoljna.

Ona je dodala i da je izveštaj o napretku za parlament Srbije konstatovao da je predsednica skupštine inicirala dijalog sa svim parlamentarnim strankama, ali nije našao za shodno da navede da upravo te neke stranke, od kojih neke nisu ni parlamentarna grupa, nisu prihvatile tu inicijativu.

"Smeta mi što se pominje SzS da bojkotuje parlament koji nije ni parlamentarna stranka. Morala sam da reagujem da objasnim građanima Srbije i članicama da se ovakve stvari ne bi dešavale", rekla je Brnabić.

Ona je rekla i da nema informacije o mogućem otvaranju novih poglavlja dodavši da "evropska Srbija zavisi od nas, a Srbija u EU isključivo od članica Unije".

"Da kažemo da je izveštaj bio savršen, mogli bismo maksimalno da otvorimo dva poglavlja, zato što u delu članica EU ne postoji spremnost za agendu proširenja".

Ona je istakla da je njen posao da se fokusira na suštinu, a ne na formu, u smislu kvaliteta života građana Srbije.

foto: Printskrin/RTS

"Postoji evropska Srbija i Srbija u EU. Evropska Srbija zavisi od nas, od brzine naših reformi. Srbija u EU zavisi samo i isključivo od zemalja članica EU", rekla je Brnabić.

Ona je rekla da postoji dijalog vlasti i opozicije i da se to videlo na sednici Skupštine o KiM ali da se, kako ističe, "manjinskom delu opozicije pridaje nerealno velika pažnja".

"Možemo da razgovaramo o svemu o čemu priča opozicija koja je spremna na dijalog. Dijalog vlasti i opozicije postoji, to smo videli na sednici Skupštine o KiM, ali su neki izabrali da bojkotuju iako su oni pozivali Vučića da podnese izvestaj o Kosovu", rekla je Brnabić.

Premijerka je najavila i da će povećanje plata biti moguće zahvaljujući rekordnom prilivu stranih investicija.

Komentarišući rad ministara ona kaže da ima onih koji rade bolje, koji rade lošije, ima onih koji daju sve od sebe i onih i koji bi morali da budu efikasniji.

"Mislim da su Srbiji bitno jedinstvo i stabilnost, rekonstrukcija vlade u ovom trenutku ne bi doprinela tome. Verovatnije je da ćemo sačekati izbore, redovni parlamentarni izbori nisu daleko", rekla je Brnabić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.