KOCKA JE BAČENA NA KOSOVU, ALI STVARNO! Albanci su BESNI na Haradinaja, posle ove ODLUKE ostala je samo PUSTOŠ
Kockanje na Kosovu, Foto: AP, Ilustracija/Espreso.co.rs

OTKRIVAMO!

KOCKA JE BAČENA NA KOSOVU, ALI STVARNO! Albanci su BESNI na Haradinaja, posle ove ODLUKE ostala je samo PUSTOŠ

Nema više kockanja i klađenja u tzv Republici Kosovo

Objavljeno:

Rečenicu "Kocka je bačena" ("Alea iacta est") izgovorio Julije Cezar 49. godine pre nove ere, ali ona u prenesenom značenju idealan je uvod za priču da je "kocka", kockanje i klađenje zabranjeno na Kosovu!

Kako se Espreso uverio na licu mesta, tačnije u Prištinu tzv Republika Kosovo zabranila je rad kladionicama i kockarnicama. Tako da se figurativno može reći "bacili su kocku".

Svi lokali, kazina, kladionice gde se moglo kladiti su zatvoreni, a aparati se brodaju za male pare, jer niko neće da ih kupi.

Koliko su Albanci sa Kosova ljuti na odluku Haradinajeve vlade najbolje govori podatak da oni odlaze u Severnu makedoniju kako bi okušali sreću.

Pokušali smo da pronađemo kockarnicu i kladionicu u Prištini ali sem po koje reklame, koja je tu ostala nismo imali uspeha.

Svakoga koga smo pitali rekli su nam da je najbliža u Severnoj Makedoniji.

- Zabranili su nam da se kockamo. To je skandal. Sada ljudi odlaze u inostranstvo da bi okušali sreću - kaže za Espreso Besim (46) iz Prištine.

Ovo nije toliko čudno ako se uzme u obzir da mnoge muslimanske zemlje zabranjuju kockanje, ali do skoro to je bilo legalno i u tzv Republici Kosovo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.