ŠEŠELJ OTKRIO ŠTA SE KRIJE IZA NOVOG ULTIMATUMA SRBIJI: Ovo je poslednji udar sramnoga Haga!
Vojislav Šešelj, Foto: Printscreen/Daliymotion

OŠTRO

ŠEŠELJ OTKRIO ŠTA SE KRIJE IZA NOVOG ULTIMATUMA SRBIJI: Ovo je poslednji udar sramnoga Haga!

Sudija Daćun je istovremeno izdao novi nalog za hapšenje dvoje radikala i Srbiji naložio da ih bez odlaganja izruči u Hag

Objavljeno: 19:52h

Posle odluke iz Haga da se odbije zahtev da se poslanici SRS i Petru Jojiću sudi u Srbiji Radeta poručila da neće dobrovoljno ići u Hag, prenose beogradski mediji.

Poslanik SRS, Vjerica Radeta, optužena za nepoštovanje Haškog suda je poručila da neće dobrovoljno ići u Hag jer je štite Ustav i rešenje Višeg suda u Beogradu.

- Što se mene tiče ništa se nije promenilo. Dobrovoljno ne idem. Štiti me Ustav i pravosnažno rešenje Višeg suda u Beogradu. Ne verujem da bi neko iz vlasti bio spreman da nas neustavno isporuči, ali to je svakako pitanje za predstavnike vlasti - kaže narodni poslanik SRS, posle odluke iz Haga da se odbije zahtev da se njoj i Petru Jojiću sudi u Srbiji.

Ovu odluku je doneo kineski sudija Liu Daćun, koji je poništio prvobitnu odluku kojom je proces Jojiću i Radeti bio ustupljen Srbiji.

Sudija Daćun je istovremeno izdao novi nalog za hapšenje dvoje radikala i Srbiji naložio da ih bez odlaganja izruči u Hag.

Kao obrazloženje odluke, sudija je naveo da su ključni svedoci u ovom predmetu "nedvosmisleno" izjavili da neće svedočiti ako suđenje bude u Srbiji zbog "ozbiljne zabrinutosti za svoju bezbednosti i bezbednost svojih porodica".

O novoj odluci Mehanizma u Hagu oglasio se i predsednik SRS dr Vojislav Šešelj.

- Oni više nemaju šta da rade, a hteli bi da ostanu na plati, pa stalno nešto novo izmišljaju. Tamo je samo jedan proces u toku i jedan u žalbenom postupku. Posle toga nemaju razlog za postojanje. Odluku je doneo kineski sudija Liu Daćun, koji je izrazito antisrpski nastrojen, što se pokazalo u ovim procesima u kojima je učestvovao - kaže Šešelj.

BONUS VIDEO:

BILA JE SIGURNA DA ČE PRESKOČITI STUBIĆ! I uspela je, ali je potom ŽESTOKO POLJUBILA BETON! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.