PODOFICIR JE OPTUŽIO ŽUTE ZA TOPLJENJE TENKOVA, ONDA SE JAVIO ŠUTANOVAC I POKOPAO GA! Da li se KONAČNO čula ISTINA?
Dragan Šutanovac i Ivan Blagojević o topljenju tenkova u Smederevskoj železari, Foto: Prentscren, Beta / Milan Obradović

DA LI SAD ZNAMO VIŠE?

PODOFICIR JE OPTUŽIO ŽUTE ZA TOPLJENJE TENKOVA, ONDA SE JAVIO ŠUTANOVAC I POKOPAO GA! Da li se KONAČNO čula ISTINA?

Poveo se pravi rat oko uništavanja ili ne tenkova u Železari

Objavljeno:

Ivan Blagojević, podoficir Vojske Srbije u periodu od 2002 - 2008. godine svedočio je o topljenju tenkova u železari Smederevo i za to optužio, kako je rekao tadašnju "žutu vlast". Na ove reči oglasio se i nekadašnji ministar vojni Dragan Šutanovac i izneo jake argumente!

"Želeo bih da napomenem, šta ostaje posle žutog preduzeća kada oni završe sa reorganizacijom, transformacijom i ostalim pričama. U kasarni Sremska Mitrovica i Ruma je dovezeno 407 tenkova T-55, linijski, nosači mostova... itd. Ondosno kasnije još 4 što čini ukupno broj od 411 tenkova. Znači, na nivou Republike Srbije. Koji su na licu mesta kasnije komadani, kupusani...itd. Znači mi smo ostali goloruki. Zamislite, kada isečete 400 i kusur tenkova, nemate više ništa, nikakav adut, niste perspektivni, niti možete sa bilo kim da pregovarate u vezi bilo čega". Od 400 i kusur komada, samo 4 tenka nisu upalila, svi su bili u tom momentu apsolutno ispravni i koji su još mogli decenijama da traju", rekao je Ivan Blagojević.

Na ove reči nije ostao nem tadašnji ministar odbrane Dragan Šutanovac, koji je na svom Tviteru prvo napisao:

"Budale se ne seju već same niču..."

Zatim je u komentarima ovog posta ušao u raspravu sa drugim korisnicima ove društvene mreže i rekao:

"Ali on (Ivan Blagojević) je 6 god bio podoficir, verovatno su ga najurili kao nedoličnog a on posle 11 god stručnjak za prestruktruralizaciju i kupusanje i ostale priče".

A kao tačku na priču o, navodnom topljenju tenkova Šutanovac je napisao:

"Smederevska železara topi ugljenične čelike a tenkovi se prave od legirnih! Pametnom dosta."

Nekadašnjeg ministra vojnog i lidera DS je ova priča koja je postala jedna od glavnih na Tviteru izgleda mnogo pogodila te je nastavio da diskutuje o ovoj temi:

"U samo dva oglašavanja 2015. i 2018. god (za koje imam dokaze) ova vlast je prodala 312 tenkova T-55!!! Odakle im ako su istopljeni? Problem su istopljeni mozgovi, a ne tenkovi!", napisqao je Šutanovac i objavio zvanične dokumente sa stranice Ministarstva odbrane.

Na tim dokumentima se vidi šta je od naoružanja i opreme Vojska Srbije sve prodavala 2015 i 2018. godine.

Takođe je objavio i zvaničan dokument u kome se jasno vidi da je 2018. godine na područiju opštine Leskovac bilo čak 30 tenkova T-55

Pogledajte sve, pa prosudite sami.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.