EDI RAMA UDARIO NA VUČIĆA I DODIKA! Ovo je SCENARIO napada na Srbe u ALBANIJI, a evo i ko je KLJUČNI ČOVEK UČK
Edi Rama i protesti u Albaniji..., Foto: Nemanja Pančić, Printscreen

PAKLENI PLAN!

EDI RAMA UDARIO NA VUČIĆA I DODIKA! Ovo je SCENARIO napada na Srbe u ALBANIJI, a evo i ko je KLJUČNI ČOVEK UČK

Sve je unapred dogovoreno...

Objavljeno:

Premijer Albanije Edi Rama spremio je topao doček Srbima u Tirani, tačnije predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i predsedavajućem Predsedništva BiH Miloradu Dodiku. Jer je kako saznajemo direktno ugovorio sve sa liderom "Samoopredeljenja" Aljbinom Kurtijem".

Kako saznaje Espreso iz diplomatskih izvora premijer Albanije je pred Samit Brdo Brioni u Tirani imao sastanak sa liderom "Samoopredeljenja" posle kojeg je izašao proglas Aljbina Kurtija da su Vučić i Dodik persone non grata!

- Sve su zakuvali Rama i Kurti. Njih dvojica su inače u sjajnim odnosima i Edi Rama ga koristi kada želi da ukori Haradinaja i Tačija. Sad mu je poslužio da izvede performans za Vučića i Dodika - kaže nam naš izvor i dodaje:

- Trebalo je isprovocirati Vučića i Dodika sa zastavama UČK, ali očigledno im nije to pošlo za rukom.

Demonstracije su organizovane u glavnoj gradskoj ulici, Bulevaru mučenika nacije, u blizini Skenderbeg trga i sedišta predsednika Albanije i kancelarije premijera.

Situacija je u jednom trenutku eskalirala, pa su se demonstranti sukobili sa pripadnicima policije. Okupljeni su naravno nosili zastave i obeležja terorističke OVK.

foto: Prentscren

Poziv na protest u Tirani uputio je Boiken Abazi, koji je zadužen sa spoljne poslove u ovom ekstremnom pokretu.

Da Rama vuče sve konce u Tirani i među Albancima, kao i da je spremio paklene dane za Srbe najboli pokazatelj je sastanak sa predsednikom privremenih prištinskh institucija, Hašimom Tačijem uoči samita Brdo Brioni.

Sama tema razgovora baš pred samit bila je prst u oko Beogradu, a ona je nacionalno ujedinjenje Albanaca i potpuno otvaranje granice između Albanije i tzv. Kosova, te pripajanju tri opštine juga centralne Srbije kosovskoj teritoriji.

foto: Prentscren

Tači je nakon tog sastanka na svom fesjbuk profilu napisao da je sa Ramom razgovarao o potrebi potpunog otvaranja granice između Albanije i tzv. Kosova, dve, kako je naveo, države koje bi bile ujedinjene pod "evropskim kišobranom".

Razgovarali su, kaže i o "potrebi ispravljanja istorijske nepravde prema Albancima".

foto: Prentscren

- Na ovom sastanku smo ukazali na potrebu da se isprave istorijske nepravde prema Albancima ujedinjenjem albanskog faktora i pravu na priključenje Preševa, Medveđe i Bujanovca teritoriji Republike Kosovo - napisao je Tači.

Protest koji je u Tirani protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića organizovao opozicioni kosovski pokret Samoopredeljenje, protest je protiv mira, stabilnosti i razvoja u regionu, ocenila je ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Ona je dodala da taj protest, istovremeno, predstavlja i atak na vrednosti i tekovine moderne Evrope kojima su i Srbija i Vučić bezrezervno posvećeni.

"Predsednik je boravkom u Tirani još jednom pokazao jasnu želju da maksimalno doprinese regionalnoj saradnji, ali je sve očiglednije da evropske ideje mira, saradnje i dijaloga ne mogu da se 'prime' i istinski budu prihvaćene kod svih političkih zagovornika velikoalbanske ideje, koja urušava temelje mirne, cele i nedeljive bezbednosti Evrope", navela je ministar Joksimović.

Ona je naglasila da da "EU, otuda, ne sme da - zaokupljena sopstvenim temama, postane introvertna i da čeka da nevreme ovako opasnih ideja iz dvorišta Zapadnog Balkana prođe, misleći da evropska kuća neće osetiti posledice".

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.