GDE JE GROB MOGA DEDE? Četnici su se na dan VELIKOG SVETITELJA OKUPILI na RAVNOJ GORI pored spomenika Čiča Draže
Vojislav Mihailović pored spomenika Dragoljuba Draže Mihailovića, Foto: poks.rs

ŽIV JE DRAŽA UMRO NIJE

GDE JE GROB MOGA DEDE? Četnici su se na dan VELIKOG SVETITELJA OKUPILI na RAVNOJ GORI pored spomenika Čiča Draže

Orilo se Ravna gora pobediti mora...

Objavljeno:

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) tradicionalno je organizovao pomen slavnom generalu Dragoljubu Draži Mihailoviću na Ravnoj gori.

Na Markovdan, na godišnjicu kada je prvi gerilski borac protiv fašizma u okupiranoj Evropi počeo borbu u Drugom svetskom ratu protiv nemačkih nacista, venac na spomenik ovom heroju položio je njegov unuk Vojislav Mihailović.

– Moj deda, đeneral Dragoljub Mihailović, rehabilitovan je pre 4 godine, a još se ne zna gde počiva. To osnovno ljudsko pravo njemu još nije vraćeno. Zato tražimo od države da nakon 73 godina nađe njegov grob i da ga dostojno naša porodica sahrani. Draža je bio prvi gerilac protiv fašizma u Drugom svetskom ratu u okupiranoj Evropi. Narod treba da zna punu istinu o jednom od svojih najodlikovanijih oficira . Tražimo hitno otvaranje dosejea Službi državne bezbednosti iz tog perioda – izjavio je Vojislav Mihailović, potpredsednik POKS.

1 / 4 Foto: poks.rs

POKS podseća da je prošle godine i zvanična delegacija Vojske Srbije položila venac na grob Draže Mihailovića, čime je priznata njegova istorijska antifašistička uloga. POKS poziva i sve one koji su patriotski nastrojeni da u subotu, 11. maja, prisustvuju Svesrbskom ravnogorskom saboru na Ravnoj gori i odaju počast Draži Mihailoviću i svim herojima koji su dali život za Kralja i otadžbinu.

1 / 3 Foto: poks.rs

Pogledajte video kako je to bilo:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.