DAČIĆ ZAPUŠIO USTA GOSPODARU KOSOVA! Ove reči Kadri Veselji će pamtiti dok je živ
Ivica Dačić odgovorio Veseljiju, Foto: TANJUG/ RADE PRELIC

OŠTRO!

DAČIĆ ZAPUŠIO USTA GOSPODARU KOSOVA! Ove reči Kadri Veselji će pamtiti dok je živ

Šef srpske diplomatije odgovorio predsedniku parlamenta tzv Kosova

Objavljeno:

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je predsedniku kosovskog parlamenta, povodom slanja pisma Kongresu SAD, da se "mane pisanja, jer su ih svi odavno pročitali" i apelovao na ukidanje taksi od 100 odsto na srpsku robu.

Dačić je za Večernje novosti ocenio da je Kadri Veselji slanjem pisma u kojem se traži osuda navodnih zločina Srbije u prošlosti, pokazao "elementarnu političku i diplomatsku nepismenost".

"Traže da se osude navodni zločini Srbije u prošlosti, dok i dalje traje teror nad Srbima na KiM?! Naše sunarodnike hapse da bi im oteli imovinu, izbacuju ih sa ministarskih mesta zbog izgovorene istine, a taksama od 100 odsto na srpsku robu iznuruju ceo naš narod", rekao je Dačić.

Dodao je i da Veselji u pismu ne pominje, ali da se vidi jasan strah svih u Prištini zbog podizanja optužnica protiv terorista OVK.

"Veselji ne pominje ni packe koju su im uputile baš neke od tih prijateljskih zemalja na koje se poziva, a zato što njihovim parama plaćaju lažne veterane. I to ovo jedno pismo ne može da zamaskira. Zato, Veselji i ostali, manite se pisanja jer su vas svi odavno pročitali. Ukinite takse, pa da probamo dijalogom da dođemo do rešenja", poručio je Dačić.

List navodi da u Veselji u dopisu SAD predlaže da usvajanjem rezolucije omoguće "formalno priznavanje istorijske nepravde" tako što bi osudili navodne zločine protiv čovečanstva na Kosovu tokom 1998. i 1999. godine.

Vest da je Veselji poslao pismo Kongresu SAD objavio je RTK, kanal na srpskom jeziku Radiotelevizije Kosovo.

Prištinski portal Gazeta javio je da će prve optužnice Specijalnog suda za zločine na Kosovu biti podignute zbog posleratnih ubistava Albanaca a medju optuženima će biti i predsednik Kosova Hašim Tači, predsednik Skupštine Kadri Veselji i nekoliko bivših komandanata OVK.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.