TESTAMENT MIRE MARKOVIĆ KOJEG SE SVI PLAŠE! Otkrivene TAJNE beleške! EVO ŠTA IH BRINE!
Mirjana Marković, Foto: Printscreen/Youtube/AP Archive

SVE NA VIDELO!

TESTAMENT MIRE MARKOVIĆ KOJEG SE SVI PLAŠE! Otkrivene TAJNE beleške! EVO ŠTA IH BRINE!

Posebno bi mogle da budu zanimljive beleške koje predstavljaju svojevrstan politički testament...

Objavljeno: 06:17h

Mirjana Marković ostavila je iza sebe pisani materijal, neku vrstu testamenta, a te beleške trenutno su u rukama njenih advokata.

Kako se saznaje od porodičnih prijatelja Miloševićeve udovice koji su je redovno posećivali u Moskvi, deo dokumenata trebalo je da bude pretočen u treći tom memoara "Takvog ga znam", dok se deo odnosi na imovinu i način njene raspodele posle Mirine smrti, prenose beogradski mediji.

Kako mediji saznaju od porodičnih prijatelja Miloševića, koji su redovno posećivali predsednikovu udovicu u Moskvi, deo dokumenata trebao je da bude treći tom memoara "Takvog ga znam" , dok se deo odnosi na imovinu i način njene raspodele posle Mirine smrti.

foto: Prentscren

Posebno bi mogle da budu zanimljive beleške koje predstavljaju svojevrstan politički testament, u kom je ona pisala ljudima iz njenog Slobinog okruženja, tome ko ih je izdao, ko se okoristio i devedesetih zaradio silne milione maraka, a sasvim moguće i gde su te pare završile.

Sasvim je sigurno, zbog tih papira drhte mnogi u Srbiji.

Markovićeva je u nedelju preminula u Rusiji od upale pluća posle četiri operacije, koje su usledile nakon što je polomila ruku. Kako kažu prijatelji, ona je neke beleške pisala kako bi se objavile nakon njene smrti.

Mirin dugogodišnji saradnik, i kako kaže, iskren prijatelj Dragan Radević, predsednik udruženja Sloboda, tvrdi da će neke beleške ugledati svetlost dana već u bliskoj budućnosti.

- Mira je napisala treći deo memoara "Takvog ga znam." Taj rukopis je gotov i ona je njega trebalo da preda istom izdavaču koji je objavio prva dva dela. Zamišljeno je da to bude trodelna celina kojom će ona završiti svoje spisateljsko i životno poglavlje. Video sam taj rukopis, delimično se on tiče dela dok je Slobodan bio predsednik a ona prva dama. Ostatak ne bih otkrivao, osim da su u njemu opisani istorijski važni događaji i momenti - objašnjava Radević.

Još jedan od bliskih saradnika Mirjane Marković Dragoljub Kočević zam edije ističe da zna da je ona ostavila beleške koje će, kako kaže, objaviti.

- Prilikom našeg poslednjeg razgovora, onog dana kada je u Beogradu oborena presuda, u jednom momentu mi je rekla: "Čim mi bude bolje, javiću ti se." Znao sam da joj je teško. Rekla mi je da bi najviše volela da se vrati u Srbiju, ali ne pod uslovima da je odmah sa aerodroma vode u CZ - priseća se Kočović, dodajući da se Mira retko kome javljala.

Cilj joj je bio, kako pojašnjava Kočović, da za života spere ljagu sa Miloševićevog i svog imena.

- Stavljanje na stub srama i druge muke koje je propatila ne bih poželeo ni najgorem neprijatelju - kaže Kočović, naslućujući, kako se izrazio, da će u rukopisima biti potkačeni oni koji su joj naneli zlo.

BONUS VIDEO:

SLEPI DEKA PAO NA ŠINE, A METRO DOLAZI! Heroj sa stanice skočio da ga spase, SEKUNDE ODLUČIVALE! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.