SERGEJ RAZBESNEO NACIONALNU MANJINU: Mađarski pokret traži izvinjenje od Trifunovića
Sergej Trifunović, Foto: Filip Plavčić

obrukao se

SERGEJ RAZBESNEO NACIONALNU MANJINU: Mađarski pokret traži izvinjenje od Trifunovića

Mađarski pokret optužio je večeras lidera Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića da je teško uvredio vojvođanske Mađare na mitingu opozicije u Beogradu i zatražio od njega izvinjenje

Objavljeno: 22:49h

Govoreći o odlasku mladih iz Srbije, osvrnuli ste se i na organizovano doseljavanje migranata, i među njih ste svrstali Mađare koji duže od 1.000 godina žive na ovim prostorima“, navelo je Predsedništvo Mađarskog pokreta u saopštenju.

Mađarski pokret ukazao je da je Trifunović u obraćanju građanima među kojima je bilo i brojnih pripadnika mađarske zajednice, članova i simpatizera tog pokreta i drugih opozicionih političkih organizacija, izneo „jednu tešku uvredu i da to nije prvi put da se u njegovim izjavama pojavljuje „neumerenost“.

„Mađarski pokret, kao dosadašnji partner PSG ograđuje se od ovakve političke retorike. Sa iskrenom nadom da se ovaj put radi o omašci, očekujemo od vas javno objašnjenje i javno izvinjenje“, piše u saopštenju.

Dodali su da je činjenica je da se pripadnici mađarske zajednice, kao i svi gradjani Srbije, iz dana u dan suočavaju sa teškom ekonomskom situacijom i kontinuiranim pritiscima režima, čiji je deo „na najveću žalost većine Mađara“ postao i Savez vojvođanskih Mađara.

„Zbog učešća Ištvana Pastora u ovoj antidemokratskoj koaliciji je odlazak iz zemlje pripadnika mlađih, ali i starijih generacija – što za posledicu ima raspad njihovih porodica – postala naša tužna svakodnevnica“, ocenilo je Predsedništvo Mađarskog pokreta.

Dodali su da je jedini mogući cilj Mađarskog pokreta što brža i sveobuhvatna normalizacija stanja u državi.

„Na tom putu od naših partnera iz opozicije očekujemo podršku i poštovanje. Podršku pripadnicima mađarske zajednice, ali i poštovanje principa demokratskog diskursa“, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO: MILORAD DODIK: SRBIN SAM, A NE SRBIN IZ BOSNE Lider bosanskih Srba otkrio datum UJEDINJENJA Srbije i Srpske

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.