PROFESOR POZNAT PO SEKSUALNOM UZNEMIRAVANJU GOVORIO NA ĐILASOVOM PROTESTU Šta sve pišu o Čedomiru Čupiću na Tviteru
Čedomir Čupiću kao govornik na protestu, Foto: Beta / Saša Đorđević

DA LI JE ON PRAVI IZBOR?

PROFESOR POZNAT PO SEKSUALNOM UZNEMIRAVANJU GOVORIO NA ĐILASOVOM PROTESTU Šta sve pišu o Čedomiru Čupiću na Tviteru

Šta je sad ovo?

Objavljeno:

Na protestu ispred Skupštine Srbije koji predvode Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Boško Obradović govorio je profesor FPN Čedomir Čupić.

Čupićev govor izazvao je burne reakcije na društvenoj mreži Tviter, a jedan od korisnika podsetio je na brojne navodne afere Čupića sa fakulteta.

"Profesor poznat po seksualnom uznemiravanju studentkinja, sada širi stigmu o mentalnom zdravlju. Kako je tačno ono što on priča alternativa bilo čemu?"

Podsetimo u pismu iz 2013. godine koje su studentkinje uputile Odboru za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu, rektoru i prorektorima, članovima Senata i Saveta Univerziteta.

Akademkinje profesora Čupića optužile su tada za stalne „neukusne i duge priče o seksu na predavanjima koja po programu nemaju nikakve veze s tom temom, redovno komentarisanje fizičkog izgleda studentkinja (naročito veličine grudi) tokom ispita, javnim izjavama o veličini svog polnog organa, i to na časovima koji se drže radi priprema za prijemni ispit…“.

U pismu piše da „nije nikakva tajna da su studentkinje Fakulteta političkih nauka godinama objekat učestalog seksualnog iživljavanja, ponižavanja i rodnog nepoštovanja“.

– Kad neka studentkinja i odluči da se upravi požali na nekog od profesora ili njihovih saradnika koji ju je seksualno napao ili rodno ponizio, to se uvek po pravilu završava „tešenjem“ žrtve, izvesnim opravdavanjem nasilnika i obećanjima da će se napadač kazniti – piše u pismu u kome se ističe da nadležni organi Univerziteta treba da znaju da profesor Čupić „povremene seksualne nasrtaje na studentkinje drsko naziva legitimnim udvaranjem“.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.