Predstavnik Dveri na skupu u Italiji koji se zalaže za ZABRANU ABORTUSA i HOMOFOBIJU! EVO O ČEMU SE RADI
Kako su izvestili regionalni mediji, skupu na kome je između ostalog bilo reči i o zabrani abortusa, donošenju zakona za otežavanje razvoda, zabrani "gej propagande", prigovoru savesti za lekare prisustvovao je i Radoš Pejović, član Predsedništva Dveri i, Foto: Printscreen / Youtube

strašno!

Predstavnik Dveri na skupu u Italiji koji se zalaže za ZABRANU ABORTUSA i HOMOFOBIJU! EVO O ČEMU SE RADI

Kako su izvestili regionalni mediji, skupu na kome je između ostalog bilo reči i o zabrani abortusa, donošenju zakona za otežavanje razvoda, zabrani "gej propagande", prigovoru savesti za lekare prisustvovao je i Radoš Pejović, član Predsedništva Dveri i predsednik Saveta za porodicu ovog pokreta

Objavljeno:

Dok je više od 20.000 ljudi iz čitave Evrope, pre svega žena, proteklog vikenda protestovalo u Veroni protiv održavanja kontroverznog skupa - Svetskog kongresa porodice, niko drugi do Pokret "Dveri" je na njemu imao svog predstavnika.

Kako su izvestili regionalni mediji, skupu na kome je između ostalog bilo reči i o zabrani abortusa, donošenju zakona za otežavanje razvoda, zabrani "gej propagande", prigovoru savesti za lekare prisustvovao je i Radoš Pejović, član Predsedništva Dveri i predsednik Saveta za porodicu ovog pokreta.

Dveri su su se na ovaj način izjasnili.

- Italija mora da počne da donosi decu na svet. Zemlja koja nema bebe je zemlja koja umire - rekao je on, prenosi BIRN. Da bi se dogodilo ovo što je italijanski funkcioner zamislio, valjda bi trebalo naterati žene da rađaju, ili im pak uskratiti mogućnost da to ne učine ukoliko ne žele. I to nije jedina ne samo njegova, već poruka većine učesnika skupa. Prisustvom predstavnika Dveri na njemu, jasno je kuda ide porodična politika ovog Pokreta.

Inače, protesti koji su se desili u Veroni tokom vikenda, do sada su najveći otpor prema Kongresu koji još od 1997. godine okuplja radikalno desno orjentisane političare i partije, predstavnike crkve, ultrakonzervativne organizacije i inicijative koje žele čitavim društvima da nametnu svoje stavove o vrednosti porodice, ali one za koju oni smatraju da su u redu, i koje manje ili više otvoreno lobiraju protiv LGBT populacije.

Tako se Pejović priklonio desničarskom društvu iz regiona i EU, među kojima je bila i Željka Markić, dobro poznata hrvatska aktivistkinja koja se bori protiv abortusa i uskraćivanju mogućnosti stupanja u brakove istopolnim parovima, a sve u ime "porodičnih vrednosti".

- Borba protiv nasilja nad ženama je pretnja tradicionalnoj porodici - jedan je od stavova Markićeve koji, sva je prilika, deli većina učesnika ovog mizoginog skupa.

Pored protesta u Veroni, organizovan je i performans, kojim su učesnice protesta želele da ukažu na retrogradne stavove učesnika Kongresa. Tako su se obučene u kostime "sluškinja" šetale ispred crkve u kojoj su učesnici Kongresa prisustvovali misi, aludirajući na televizijsku adaptaciju romana kanadske književnice Margaret Atvud, u kojoj su reproduktivne žene svedene na seksualne robove.

Do koje mere desničarski stavovi po pitanju porodice i porodičnih vrednosti idu, govori još jedno bizarno poređenje hrvatske desničarke Markić, koja je rekla da je baš dobro što je pozvana u Veronu, grad Romea i Julije, "da kaže nešto o braku", navodi BIRN.

I ovaj portal navodi da je Kongresu prisustvovao Rados Pejović iz Dveri. Međutim, "Blic" nije uspeo da dobije ni Pejovića niti bilo koga drugoh iz ovog Pokreta, pa tako ni odgovore na pitanja da li je Pejović tamo otiša samoinicijativno ili ga je poslala partija, i da li to znači da se Dveri ne odruču svojih desničarskih, a može se reći i prilično nazadnih stavova.

Kako su izvestili pojedini feministički sajtovi, portal "Open democracy" je prošle nedelje objavio da je desetak hršćanskih konzervativnih grupa sa sedištem u SAD-u u proteklih 10 godina potrošilo više od 50 miliona dolara na lobiranje u Evropi. Jedan broj njih je slao timove lobista u Brisel kako bi uticali na zvaničnike, podrivali donošenje zakona protiv diskriminacije i govora mržnje na evropskim sudovima, podržali kampanje protiv LGBT prava, kao i inicijative protiv prava na abortus u Italiji i Španiji.

BONUS VIDEO:

POGLEDAJTE KAKO JE PALO 12 DILERA DROGOM U NIŠU: Policija napravila veliku raciju, zaplenili gomilu droge (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.