VULIN REAGOVAO NA CENZURU KURIRA U EVROPSKOM PARLAMENTU! Budite ponosni što smetate sledbenicima ustaša
Aleksandar Vulin o Ruži Tomašić, Foto: Beta/Goran Stanković

REAKCIJA

VULIN REAGOVAO NA CENZURU KURIRA U EVROPSKOM PARLAMENTU! Budite ponosni što smetate sledbenicima ustaša

Ministar odbrane reagovao na izjavu Ruže Tomašić

Objavljeno: 18:32h

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da sledbenike ustaša boli istina o Srbiji i poručio redakciji Kurira da bude ponosna što im smeta, jer to znači da radi dobro i čestito.

Vulin je ovako reagovao posle skandalozne cenzure Kurira, koji je izbačen iz Evropskog parlamenta na insistiranje hrvatske političarke Ruže Tomašić.

- Sledbenike ustaša svaka istina boli, a posebno ih boli kada istinu čuju od Srba. Budite ponosni što im smetate znači da radite dobro i čestito - izjavio je Vulin.

On je podsetio da su njemu kao srpskom ministru zabranili ulaz u Hrvatsku, jer je hteo da dođe u Jasenovac.

- A vas zabranjuju, jer ste preneli mišljenje svog naroda. Nisu naučili da čuju istinu. Od ustaša cenzura ne može da čudi, ali čudi me da organi EU dopuštaju obračun sa medijima. Očekujem da se najpre oglase novinarska udruženja, a onda i komesari EU zaduženi za ljudska prava, slobode, medije - poručio je Vulin.

Kako naglašava, ovakav postupak bi bio nezamisliv u Srbiji, a desio se u EU.

- Nadam se da će EU učiniti napore koje tako rado preporučuje drugima i izboriti se za vladavinu prava i slobodu medija - kaže ministar odbrane.

Tomašićeva je prema sopstvenom priznanju insistirala da list "Kurir" bude izbačen iz redovne štampe koju je ova institucija dobijala. Ona je kazala kako je Kurir u jednom od brojeva navodno "vređao Tuđmana i hrvatsku državu", ali nije navela koje su to činjenice koje su joj smetale u pomenutom tekstu, a poznato je od ranije da je Tomašićeva "hrvatski radikal koji se bori da Srbija ne uđe u EU", a čuvena je njena izjava da "ne bi mogla da podnese da se njeno dete uda za Srbina".

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.