OPOZICIJA NERVOZNA ZBOG SLABOG REJTINGA! NE PADA MI NA PAMET DA IDEM NA IZBORE: Đuka i Borko u klinču (VIDEO)
Vladimir Đukanović i Borko Stefanović, Foto: youtube/printscreen/BNTV

FAJT

OPOZICIJA NERVOZNA ZBOG SLABOG REJTINGA! NE PADA MI NA PAMET DA IDEM NA IZBORE: Đuka i Borko u klinču (VIDEO)

Njih dvojica su civlizovano odgovarali na pitanja voditelja

Objavljeno: 12:42h

Vladimir Đukanović iz Srpske napredne stranke i Borko Stefanović iz Saveza za Srbiju su gostjući na TV BN odgovarali na pitanja koliko je vlast u Srbiji spremna da izađe u susret zahtevima opozicije kao i odnosima Srbije i Republike Srpske.

Njih dvojica su civlizovano odgovarali na pitanja voditelja jedan po jedan, a do verbalnog napada, kako se očekivalo, nije došlo ako se uzme u obzir da Đuka kad kad potkači nekog opozicionara.

Iako je Borko u jednom trenutku rekao da vlast namešta izbore, debata je prošla mirno.

Naime, Đukanović je odgovorio da ne zna koji su to zahtevi, jer sve ono za šta se opozicija zalaže, suštinski, već postoji. Njihovi zahtevi su neracionalni i neprimenjivi- tvrdi Đukanović i ističe da oni, u stvari, ne žele nikakav dijalog.

„Spremni smo, pošto su se deklarisali tako da je to građanski protest, sa građanima o svemu da razgovaramo, i o biračkom spisku, i o medijima, o svemu, ali sa ljudima koji se trude da naprave takav život u Srbiji da nam blokiraju ulice, koji upadaju na RTS, nemamo šta da pričamo“, rekao je u emisji Đukanović.

- Nema govora o tome da će bilo ko uspeti na bilo koji način da odvoji i kaže pričaćemo sa građanima, nećemo sa opozicijom. To je nemoguće. Dakle, mi smo potpuno jedinstveni, složni i deo smo jedinstvenog talasa promena koji dolazi u Srbiju. Jedino što želimo u svemu tome je da to prođe bez bilo kakvog nasilja, rušenja“, odgovorio je Borko Stefanović iz Saveza za Srbiju.

Đuka je na to kratko prokomentarisao da opozicija pravi cirkus da bi sebe napravila žrtvom, te su nervozni zbog slabog rejtinga.

Vladimir Đukanović
Vladimir Đukanović foto: Printscreen Youtube/BN TV

- Oni i da hoće, ne mogu da poprave svoj rejting. Oni znaju da na izborima ne mogu da pobede, njih ne interesuju izborni uslovi niti bilo šta. Na kraju krajeva, suštinski im je zahtev da Aleksandar Vučić podnese ostavku. Pa čekajte, gde je to normalno? Čovek izabran pre dve godine, hajde da je to bila mala razlika, nego 40 posto razlika u odnosu na drugoplasiranog, pa potpuno je sumanuto iznositi takav zahtev“, ističe Đukanović.

„Ne pada nam na pamet da idemo na izbore u ovakvoj situaciji, sa ovakvom vlašću koja ih unapred namešta, koji se rade kroz zloupotrebe zakona, uputstva o sprovođenju izbora“, izričit je Stefanović.

Borko Stefanović
Borko Stefanović foto: youtube/printscreen/BNTV

Govoreći o odnosima Srbije i Republike Srpske, sagovornici su se složili da ti odnosi moraju da budu dobri, bez obzira na to ko je na vlasti, s tim što je Stefanović istakao da su ti odnosi suviše personalizovani u poslednje vreme.

Nakon gostovanja na televiziji Borko i Đuka su na društvenoj mreži Tviter svako za sebe objavili isečak iz emisije.

Borko je pozvao sve da pogledaju njegovo gostovanje, a Đuka se zahvalio Borku na pristojnoj i kvalitetnoj debati.

Uostalom, pogledajte kako je sve izgledalo:

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.