NATO JE RANIJE OBAVESTIO OVK DA KREĆE BOMBARDOVANJE! Hašim Tači otkrio da li je postojao DIL Albanaca i Amerike
Hašim Tači i borci OVK, Foto: Printscreen

SAD JE SVE JASNO!

NATO JE RANIJE OBAVESTIO OVK DA KREĆE BOMBARDOVANJE! Hašim Tači otkrio da li je postojao DIL Albanaca i Amerike

Sve je priznao...

Objavljeno:

Predsednik privremenih kosovskih institicija Hašim Tači, u intervju za Zidoječe Cajtung, govorio o dešavanjima pre 20 godina i početku NATO agresije na tadašnju SRJ. Otkrio je podatak da je teroristička OVK unapred bila obaveštena od strane Alijanse kada će početi bombardovanje.

Na pitanje nemačkih novina, da li se seća, gde je bio 24. marta 1999. godine, Tači je rekao da je bio u planinama, na granici između Albanije i Kosova i Metohije.

- NATO nas je unapred obavestio da će bombardovanje početi tog dana - kazao je Tači.

Ističe da će zauvek biti zahvalan Zapadu na vojnoj intervenciji.

- Bez vojne intervencije, Albanci danas ne bi postojali na Kosovu. Bombardovanjem je prestalo etničko čišćenje - izjavio je Tači.

Na konstataciju da protiv njega još uvek postoje optužbe za ratne zločine, odnosno da ga u izveštaju Saveta Evrope optužuju za umešanost u ubistva i trgovinu organima, Tači tvrdi da su optužbe konstruisane u Srbiji.

- Ali ako me pozovu pred Specijalni sud, otići će. Važno je za nas da istina izlađe na videlo - rekao je jedan od nekadašnjih vođa terorističke OVK.

Napomenuo da je direktno razgovarao sa predsednikom Donaldom Trampom o sporazumu sa Beogradom.

- Njegova poruka obema stranama je jasna: iskoristite zamah, krenite napred i ne dozvolite da se tragedije iz prošlosti ponove - napomenuo je Tači.

Smatra i da EU nikada nije bila u stanju da sama reši stvari, te da je zato potrebna pomoć SAD.

Upitan o odnosu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Tači je kazao da je to težak odnos, ali da je neophodno da imaju otvoren kanal komunikacije.

- Zato što je to dijalog koji je sprečio mnoge ružne stvari koje su se mogle dogoditi između naše dve zemlje. Ali ne osećam nikakvo zadovoljstvo u tome. Obojica znamo odakle smo. Ali to nije prepreka za nas da radimo za mir - dodao je Tači.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.