DAN D ZA IZBORE? NAPREDNJACI TRAŽE OD VUČIĆA IZLAZAK NA BIRALIŠTA! Otkrivamo šta će se PRIČATI na PREDSEDNIŠTVU SNS
Aleksandar Vučić u sedištu SNS, Foto: Beta / Miloš Miškov

ŠTA ĆE ODLUČITI?

DAN D ZA IZBORE? NAPREDNJACI TRAŽE OD VUČIĆA IZLAZAK NA BIRALIŠTA! Otkrivamo šta će se PRIČATI na PREDSEDNIŠTVU SNS

Većina u Predsedništvu naprednjaka je za vanredne izbore, a konačnu odluku doneće Aleksandar Vučić

Objavljeno:
Darko Zlojutro

Srpska napredna stranka danas na sednici Predsedništva donose odluku da li će i kada Srbija na vanredne parlamentarne izbore, ali biće i razgovora o situaciji na Kosovu, kao i drugim značajnim pitanjima.

Kako Espreso.co.rs saznaje mnogi funkcioneri SNS danas će od Aleksandra Vučića zatražiti da se raspišu vanredni parlamentarni izbori, a razlozi za to bili bi sve radikalniji protesti opozicije.

- Velika većina u vrhu SNS je za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, naročito kada se ima u vidu da je ovo izborna godina. Preovladava mišljenje da bi trebalo dopustiti opoziciji da pokaže koliko je "jaka". Ipak poslednju reč imaće predsednik naprednjaka i Srbije, Nije ne moguće ni da se raspravlja o rekonstrukciji Vlade Srbije - kaže naš izvor u vrhu SNS.

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov kaže za Espreso da će sve što bude imao reći na sednici Predsedništva.

- Ne bi bilo u redu da svoje stavove iznosim u medijima pre nego ih saopštim stranačkim kolegama, ali mogu da kažem da se moj stav o izborima nije menjao - rekao nam je Jovanov koji je uz Miloša Vučevića i Nebojše Stefanovića, podsećamo, uvek bio jedan od zagovornika da je vreme da se ide na vanredne parlamentarne izbore.

foto: Beta/Miloš Miškov

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva naprednjaka Zorana Mihajlović nije želela da nam otkrije svoj stav koji će izneti na današnjoj sednici, već nam je samo kratko poručila.

- Osim izbora pričaće se i sveobuhvatnoj političkoj situaciji u zemlji, kao i o ekonomskoj. Biće reči o svemu - rekla nam je Mihajlovićeva.

Miloš Vučević nije želeo da nam otkriva da li se njegov stav o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, koji je za Espreso ponovio i pre dve nedelje, promenio, već nam je samo kratko poručio:

- Prvo Predsedništvo, onda ćemo razgovarati.

Da sve miriše na raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora govore i reči predsednika Srbije u autorskom tekstu u kom kaže:

"Vlast se u ovoj zemlji dobija na izborima, a oni koji hoće na drugi način - neka to lepo kažu. Ne treba da se kriju iza dece ni iza svih koji jesu, s razlogom ili bez, nezadovoljni, ni iza glupih šala", napisao je Vučić.

Prema njegovim rečima, u toku svoje političke karijere duge 25 godina gubio je na izborima i dolazio na vlast, ali "nikada ništa nije uradio na silu".

"Znao sam da čestitam pobedniku, a pretio nisam ni kada su me sitne političke kombinacije sprečavale da budem na mestu koje sam glasovima dobio... Ne mislim ni da sam nepogrešiv ni nesmenjiv", kazao je Vučić.

On je kao svoju manu naveo to što ne ume da prećuti kada treba da se kaže istina i poručio liderima opozicije da za njih na izborima ne bi glasali "ni svi koji šetaju i 'opkoljavaju' Predsedništvo".

"Na izborima ćete dobiti odgovor. Baš onakav kakav zaslužujete. Jasan i precizan, pravi odgovor za one koji misle da Srbiju danas mogu lagati na isti način na koji su lagali juče. I tu vam ni testere ni vešala neće pomoći", poručio je Vučić.

foto: AP / Darko Vojinović

"Veće su šanse da na izbore izađemo posle leta nego da budu održani tokom proleća", rekao je gostujući u jutarnjem programu TV Prva Bojan Klačar, izvršni direktor CESID-a.

Objašnjavajući razloge za to, Klačar navodi da se ne vidi napredak oko Kosova koja bi mogao da ubrza dinamiku oko izbora, kao i to da je "opozicija zauzela čvrst stav o bojkotu izbora što nije dobro rešenje za SNS".

"Vučić ima i visoku popularnost i odličan rejting, kao i koalicija koju predvodi SNS. Ona je već duže vreme stabilna iznad 50 odsto, SPS je stabilan sa rejtingom oko 10 odsto i kreće se do 11-12 odsto", rekao je Klačar.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.