ŠEŠELJ OTKRIO MRAČNI PLAN KOJI SE KRIJE IZA HAŠKE PRESUDE: Lider SRS zadao završni udarac HAGU! (VIDEO)
Bivši predsednik Republike Srpske osuđen je na doživotnu robiju zbog navodnog genocida u Srebrenici i ratnih zločina u Bosni i Hercegovini!, Foto: Printscreen

EVO ŠTA KAŽE!

ŠEŠELJ OTKRIO MRAČNI PLAN KOJI SE KRIJE IZA HAŠKE PRESUDE: Lider SRS zadao završni udarac HAGU! (VIDEO)

Bivši predsednik Republike Srpske osuđen je na doživotnu robiju zbog navodnog genocida u Srebrenici i ratnih zločina u Bosni i Hercegovini

Objavljeno: 19:56h

Predsednik Srpske radikalne stranke prof. dr Vojislav Šešelj ocenio je na današnjoj konferenciji za novinare da je drugostepena presuda izrečena Radovanu Karadžiću u Haškom tribunalu u potpunosti neodrživa sa aspekta pravničke struke i da predstavlja gaženje elementarnih pravnih principa.

Bivši predsednik Republike Srpske osuđen je na doživotnu robiju zbog navodnog genocida u Srebrenici i ratnih zločina u Bosni i Hercegovini. Šešelj je istakao da ovo nije ništa novo, kao i da Had redovno sudi u korist protiv Srba.

On je takođe dodao da smatra da je presuda politički motivisana i da nisu sagledane sve činjenice i obrazloženja.

- Presudom su pogaženi elementarni pravni principi, principi međunarodnog humanitarnog i međunarodnog običajnog prava. Nisam verovao da će Karadžić biti oslobođen, ali sam se nadao da će otpasti optužnica za genocid u Srebrenici. Sud i dalje dokazuje da je antisrpski i da mu je cilj da izlaže Republiku Srpsku novim opasnostima u pogledu njenog opstanka - naveo je lider radikala.

On je takođe naveo da smatra da ne postoji ni jedan profesionalni pravnik u svetu koji sa sigurnošću može da dokaže da se u Srebrenici dogodio genocid.

- Mi smo više puta dokazivali da tamo nije bilo genocida. Pogledajte Međunarodnu konvenciju o genocidu iz 1946. i videćete da ovo u Srebrenici ne sadrži nijedan element genocida. Tu je izvršen ratni zločin streljanja najviše do 1.200 vojnika, nijedan civil, nijedna žena ili dete nisu ubijeni. I to streljanje je obavljeno pod sumnjivim okolnostima, ni Tribunal nije do kraja utvrdio ko su izvršioci streljanja na četiri lokacije - podsetio je dr Šešelj.

Lider radikala takođe je istakao da nema dokaza da je Radovan Karadžić izdavao naredbe za streljanje ratnih zarobljenika, da je štitio počinioce zločina, da je vođena politika vršenja zločina i da su postojali udruženi zločinački poduhvati.

On je izneo uverenje da su haške sudije samo prenosioci nečijih tuđih odluka, i da su oni jedino glasali, a da su presude donesene od strane anonimnih stručnjaka koji se nigde ne pominju.

Šešelj je takođe najavio da Srpska radikalna stranka organizuje protestnu šetnju i skup u nedelju, 24. marta, sa početkom u 12 časova.

Skup se održava povodom dvadesete godišnjice NATO bombardovanja, a s obzirom na novonastale okolnosti, srpski radikali će takođe iskoristiti priliku da osude delovanje Haškog tribunala.

BONUS VIDEO:

OGROMNI BIZON PREPREČIO PUT! Sada ova grdosija određuje saobraćajna pravila! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.