HAG SUDI SAMO SRBIMA! Palma je poslao OŠTRU PORUKU TRIBUNALU zbog presude Karadžiću
Dragan Marković Palma o presudi Radovana Karadžića, Foto: Stefan Kojić

REAKCIJA

HAG SUDI SAMO SRBIMA! Palma je poslao OŠTRU PORUKU TRIBUNALU zbog presude Karadžiću

Lider Jedinstvene Srbije o presudi Haškog suda

Objavljeno:

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma prokomentarisao je presudu u Hagu Radovanu Karadžiću kojom je osuđen na doživotnu robiju.

„Haški tribunal je doneo političku presudu i poznato je da Haški tribunal sudi samo Srbima i to po komandnoj odgovornosti. A šta je sa onim drugima koji su izazvali ratove na prostoru bivše Jugoslavije, iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i sa Kosova i Metohije. Njih je Haški tribunal oslobodio i sada obavljaju visoke funkcije u svojim institucijama", rekao je Marković i dodao:

"Ante Gotovina i Mladen Markač su oslobođeni, a akcija Oluja 1995. godine je najveće etničko čišćenje od Drugog svetskog rata i jedina akcija na prostoru bivše Jugoslavije koja ima sve sve definicije genocida. Oslobođeni su Naser Orić, Ramuš Haradina, Fatmir Ljimaj i mnogi drugi. Ako će se suditi po komandnoj odgovornosti, ono što mi, naša deca i unuci nikada nećemo zaboraviti je NATO agresija na SRJ 1999. godine. Havijer Solana i Vesli Klark su stisli dugme za bombardovanje i onda su ubijali civile, bacali biombe sa osiromašenim uranijumom, od koga naš narod i danas ima posledice. Haški tribunal je sila, koju su formirale velike zapadne sile i presuda Karadžiću je sramna presuda. Presuda Karadžiću je individualna, a ne kolektivna i ona neće imati posledice po Republiku Srpsku i Srbiju. Ti tadašnji političari su vodili mudru politiku i stvorili Republiku Srpsku, a Haški tribunal sudi samo srpskom rukovodstvu, a ovi drugi su tokom rata bili u biblioteci i gimnaziji“, rekao je Dragan Marković Palma.

„Kada govorimo o protesima u Srbiji, ja sam čovek takmičarskog duha. Ako vi nešto loše radite, ja ću da pokažem da znam bolje od vas. Šta je to što se zove bolji program od sadašnjeg? Ne postoji program opozicije, čiji se lideri kriju iza manjeg broja nezadovoljnih građana. Ali tim nezadovljnim građanima probleme ne može rešiti ulica, već institucije. Svako ima pravo da šeta, ali niko nema pravo da lomi i da ulazi u privatan posed i ne samo u privatan, nego ni u javni posed. 50 posto ljudi koji danas radi u RTS, radili su i za vreme bombardovanja, kada je bombardovana zgrada srpske državne televizije. Ovo što se desilo u subotu veče je mini udar na RTS, samo bez bombi, ali sa motornim testerama i fantomkama. Pa je li to prva brobena linija. Da li je to Sirija ili Venecuela. Srbija nije i neće biti ni Sirija ni Venecuela. Ajde da se takmičimo sa programima“ rekao je Marković.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.