PRVE REČI RADOVANA KARADŽIĆA POSLE DOŽIVOTNE ROBIJE: Ovo je bivši lider bosanskih Srba rekao
Ovo je bivši lider bosanskih Srba rekao, Foto: EPA

da li ste ovo očekivali?

PRVE REČI RADOVANA KARADŽIĆA POSLE DOŽIVOTNE ROBIJE: Ovo je bivši lider bosanskih Srba rekao

Prve reči bivšeg predsednika RS preneo je njegov pravni zastupnik

Objavljeno: 15:49h

Goran Petronijević, advokat Radovana Karadžića, preneo je za RTRS prve reči bivšeg predsednika RS nakon izricanja presude, kojom je osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

„Ovo nema veze s pravom, ovo je njihova pravda“, rekao je, prema rečima Petronijevića, Karadžić.

Goran Petronijević, advokat Radovana Karadžića kaže da je presuda politička odluka.

„Ova odluka nema veze s pravom. Na terenu se održava veliki pritisak na RS. Sudsko veće je ignorisalo odbranu. Čuli smo neke čudne stvari, potpu naredbi Karadžića u ’situacijama kada mu je bilo teško‘. Ali, to se desilo 70 puta! Reč je o poverljivim naredbama. Drugim rečima, oni nemaju obrazloženje. Stavićemo ovu skalameriju od odrazloženja na sto. Ovo je osveta umirućeg tribunala, odnosno mehanizma“, rekao je Petronijević.

Podsetimo, žalbeno veće Mehanizma u Hagu osudilo je danas na doživotni zatvor prvog predsednika Republike Srpske (RS) Radovana Karadžića, zbog genocida u Srebrenici i zločina prtiv čovečnosti, kršenja zakona i običaja ratovanja.

Kada je izrečena presuda, u vidu doživotnog zatvora, kamera je zumirala lice Radovana Karadžića. On je u prvom trenutku bio nepomičan, potom pogledao kratko u pod, pa glavu okrenuo desno od sebe, a potom "progutao knedlu" i nastavio da sluša reči sudije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.