MILANA I ŽENU SU UMALO ŽIVE SPALILI! Danas se protestovalo ispred OPŠTINE GROCKA ZBOG SIMONOVIĆA, BIO JE HAOS
Danas protest ispred OPŠTINE GROCKA ZBOG SIMONOVIĆA, Foto: Espreso.co.rs, Marina Lopičić, Beta/Dragan Gojić

protest 1 od 5 miliona

MILANA I ŽENU SU UMALO ŽIVE SPALILI! Danas se protestovalo ispred OPŠTINE GROCKA ZBOG SIMONOVIĆA, BIO JE HAOS

Protest je počeo jutros u 10

Objavljeno: 15:15h
Milica Božinović

Ispred zgrade opštine Grocka danas u 10 sati počeo je protest povodom ostavke Drgaoljuba Simonovića. Predstavnici Saveza za Srbiju, pozvali su građane da se pridruže okupljanju i ranije podsetili da su novinar Milan Jovanović i njegova supruga umalo živi spaljeni u svom domu u decembru prošle godine, a da je naručilac ovog zločina i dalje na čelu beogradske opštine, iako je navodno podneo ostavku.

- Nećemo dozvoliti da zločinci rukovode bilo kojom opštinom u Srbiji i da javnošću manipulišu javnošću fingiranim ostavkama - piše u najavi ovog skupa.

Okupljeni su podeljeni u dva tabora. Jedni podržavaju ostavku Simonovića, dok mu drugi, pristalice SNS, pružaju podršku. Iako je situacija sve vreme bila napeta, nije bilo pripadnika policije.

Na licu mesta je i ekipa Espresa.

11: 30 - Svi demonstranti su se razišli, a protest je završen.

11: 13 - Opozicija i ljudi koji su došli da ih podrže se razilaze. Oni koji su došli da podrže Dragoljuba Simonovića, idu za predstavnicima opozicije i građanima, uzvikujući: "bežite kući lopovi".

10: 58 - U isto vreme održava se i kontra protest. Pored građana koji su se okupili da podrže ostavku Simonovića, s druge strane nalaze se njegove pristalice, koje uzvikuju: "Borko, lopove", " Aco, Srbine", "Žuti lopovi" i tako dalje.

Građani koji su simpatizeri opozicije, navode da su došli da pozdrave ostavku Dragoljuba Simonovića, dok ostatak građana, koji mu pružaju podršku, kažu za naš portal "da su u njihovu Grocku došli "zuti lopovi"". Oni Bošku Obradoviću dobacuju da ga neće ni Čačak, kao i da "Grocka nije RTS".

10: 53 -Ipsred Opštine Grocka su Nikola Jovanović, Borko Stefanović, Boško Obradović, Zoran Lutovac, Janko Veselinović, ali i novinar Milan Jovanović.

1 / 3 Foto: Espreso.co.rs

10: 50 - Prema najnovijim informacijama, Skupština opštine Grocka konstatovala je ostavku dosadašnjeg predsednika te opštine Dragoljuba Simovića, čime je zvanično prestala njegova funkcija.

Skupština je donela rešenje i o prestanku funkcije Simonovićeve zamenice i članova veća opštine. Pre toga je prihvaćena ostavka zamenika predsednika Skupštine opštine Radeta Ivetića i tajnim glasanjem izabran je novi zamenik Mile Kanarević. U nastavku sednice biće izabran novi predsednik opštine, a predložena je Živadinka Avramović koja je do sada bila zamenik opštine.

Danas se održava sednica Skupštine opštine Grocka, na kojoj će jedna od tačaka dnevnog reda biti i ostavka dugogodišnjeg predsednika Dragoljuba Simonovića. Ipsred opštine se već okupilo stotinak ljudi, koji su pristalice opozicije.

1 / 3 Foto: Espreso.co.rs

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.