ĐILAS OD APRILA LIDER STRANKE SLOBODE I PRAVDE! Objediniće manje STRANKE i POKRETE!
Dragan Đilas na protestu 1 od 5 miliona!, Foto: Ana Paunković

OTKRIVAMO!

ĐILAS OD APRILA LIDER STRANKE SLOBODE I PRAVDE! Objediniće manje STRANKE i POKRETE!

Kako pojedini beogradski mediji pišu, njima je potvrdio jedan od budućih članova te partije koja će, pored pojedinaca iz Saveza za Srbiju, objediniti i druge, manje stranke i pokrete

Objavljeno:

Jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Ðilas biće lider Stranke slobode i pravde koja bi od sredine aprila trebalo i formalno da počne da postoji.

Kako pojedini beogradski mediji pišu, njima je potvrdio jedan od budućih članova te partije koja će, pored pojedinaca iz Saveza za Srbiju, objediniti i druge, manje stranke i pokrete.

- Deo cele priče biće još neke organizacije, između ostalih i Levica Srbije Borka Stefanovića, ali i pojedini sindikati i grupe građana - naveo je izvor, dodajući da je to bio logičan korak ukoliko Ðilas želi da nastavi da se bavi političkim životom u Srbiji.

- Do kraja marta bi trebalo sve da se desi. Praktično će preuzeti Zelenu ekološku partiju (ZEP), kojoj će zatim biti promenjeno ime i statut - rekao je izvor.

I predsednik ZEP Dejan Bulatović je rekao da je za april zakazana izborna skupština, kada će biti promenjeno ime stranke i statut, i na kojoj će biti izabrani stranački organi, odnosno najuže rukovodstvo, od predsednika, što bi trebalo da bude Ðilas, preko potpredsednika, do članova predsedništva.

Spekuliše se da bi potpredsednici mogli da budu i Borko Stefanović (lider Levice Srbije) i poslanica Marinika Tepić.

BONUS VIDEO:

GOTOVA SEDNICA UPRAVNOG ODBORA PARTIZANA: Milorad Vučelić pred novinarima - 2. deo

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.