SERGEJ ČETNIK: Draža nije činio zločine, više je PRAVIO DECU PO KOLAŠINU!
Sergej Trifunović smatra sa Draža nije činio zločine, Foto: Espreso.co.rs/printscren, Wikipedia

SLABO MU IDE ISTORIJA

SERGEJ ČETNIK: Draža nije činio zločine, više je PRAVIO DECU PO KOLAŠINU!

Sad je njegov fokus na Dragoljubu Draži Mihajloviću, a sve je počelo tako što je Sergej ismejao nečiju objavu sa fotografijom u potpisu Vladislav Petkovic Dis, a koji neodoljivo podseća na Dražu.

Objavljeno: 21:00h

Sergej Trifunović tek što je završio prepucavanje s Nenadom Čankom, prebacio se na novu temu na njemu omiljenoj društvenoj mrežI Tviter.

Sad je njegov fokus na Dragoljubu Draži Mihailoviću, a sve je počelo tako što je Sergej ismejao nečiju objavu sa fotografijom u potpisu Vladislav Petkovic Dis, a koji neodoljivo podseća na Dražu.

Glumac je isprva iznad objave napisao:

- Kad od Disa vidiš Dražu...i počneš da vrištiš... - ali se naravno, na tome nije zaustavio, već je odgovorio na tvit upućen njemu:

- Iskreno, to je manje lupio nego ti sa "Draža, nije toliko činio zloČine"! - odgovOrila mu je tviterašica.

Viši sud u Beogradu rehabilitovao je komandanta Jugoslovenske vojske u otadžbini generala Dragoljuba Dražu Mihailovića i vratio mu građanska prava koja su mu bila oduzeta u političko-ideološkom procesu komunističkog režima 1946. godine.

Dok jedni pozdravljaju ovu istorijsku odluku, drugi je smatraju za sramnu i nedopustivu.

Ovo je samo deo originalnog teksta optužnice i to samo onaj koji se odnosi na dokazane zločine četničkog vođe Draže Mihailovića:

* Mihailović je uveo u primenu metodu ubijanja ljudi bez suda i ma kakvog ispitivanja krivice. Osude na smrt izricao je on, a to pravo bio je preneo i na svoje komandante korpusa, brigada, pa i bataljona. Osuđene na smrt je stavljao pod slovo „Z“.

* Za izvršenje smrtnih osuda po metodi slova „Z“ (slovo „Z“ je početno slovo od reči „zaklati“, a lice stavljeno pod slovo „Z“ moralo je biti zaklano), Mihailović je dao direktivu da svaka njegova brigada formira „crne trojke“ koje su konspirativno radile. Po Mihailovićevim direktivama komandanti brigada su u „crne trojke“ odabirali krvoločne ljude koji su stupanjem u „crnu trojku“ davali pristanak da izvrše svako naređenje bez pogovora, a da u slučaju neizvršenja naređenja budu streljani. Mihailović je, šta više, davao „crnim trojkama“ direktive kako treba da kolju. Šef četničkih „crnih trojki“ bio je sam Mihailović.

* U novembru 1941. četnici su streljali u selu Brajićima (srez takovski) na mestu Drenovi Vrh oko 500 zarobljenih partizana i pristalica oslobodilačke borbe. Mesto na kojem su partizani streljani nalazi se na kratkom odstojanju od Ravne Gore na kojoj se nalazio Mihailović sa svojim štabom.

* Početkom novembra 1941. Mihailovićev komandant Ajdačić zaklao je 13 partizanskih simpatizera u blizini Kosjerića, na mestu zvanom Ridovi, među kojima i učiteljice Jelenu Subić-Gmizović i Milevu Kosovac koje su četnici, pre nego što su ih zaklali, silovali i unakazili usijanim gvožđem.

*U toku decembra 1941. i tokom cele 1942. Mihailovićevi četnici pohapsili su i predali Nemcima u raznim krajevima Srbije hiljade pristalica partizana, koje su Nemci streljali u logorima Banjici, Šapcu, Nišu, Užicu, Čačku i drugim mestima, a pored toga sami četnici su poubijali hiljade pristalica partizana, opljačkali mnoga sela, batinali hiljade ljudi, a veliki broj žena i devojaka iz partizanskih porodica silovali.

* Juna 1942. Mihailovićevi četnici su u okolini Gacka u selu Izgori zapalili bolnicu sa 10 teških partizanskih ranjenika

1 / 6 Foto: znaci.net

Cela optužnica se može naći na www.znaci.net.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.