ZAVRŠEN PROTEST 1 OD 5 MILIONA: RTS blokiran na sat vremena
Obraćanje okupljenima, Foto: Facebook / 1 od 5 miliona

krenuli

ZAVRŠEN PROTEST 1 OD 5 MILIONA: RTS blokiran na sat vremena

Pravac protestne šetnje je bio plato ispred Filozofskog fakulteta – Uzun Mirkova – Kolarčeva – Terazije – Kralja Milana – Kneza Miloša – Takovska

Objavljeno: 22:42h

Ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu nešto posle 18 časova počeo je protest "Jedan od pet miliona" protiv aktuelne vlasti, na kom se obratio publicista Vladimir Dimitrijević, posle čega su okupljeni pošli u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama.

Za večeras je najavljena blokada Radio televizije Srbije na sat vremena. Kako su organizatori saopštili to je "blokada upozorenja" i održava se pod parolom "Dosta smo mi gledali vas, sada ćete vi nas".

Ispred RTS je emitovan "Dnevnik slobodne Srbije", a govorila je Vesna Lakićević, radnica "Kolubare" iz Lazarevca koja je, zbog organizacije protesta u toj opštini, premeštena na niže plaćeno radno mesto.

Dimitrijević je okupljenima na platou rekao da je Srbiji potrebna pre svega pravna država, jer je takvu ukinuo ovdašnji "Pinoče svojom bahatom i osinom valšću". ; "Živimo u Vučićevoj džungli sa klovnom bez smisla za humor", rekao je Dimitrijević. ; On je kazao da je od 9. marta pa nadalje učestvovao na svim protestima i da više niko nema pravo na greške.

"Tražimo ozbiljnost i odgovornost od onih koji su ponudili Sporazum sa narodom", rekao je Dimitrijević. ; On je povodom godišnjice demonstracija održanih 9. marta 1991,. godine rekao da se i tada kao i danas tražila sloboda medija. ; Okupljeni su od platoa krenuli ka Terazijskoj česmi gde će se obratiti član Demokratske stranke i glumac Branislav Lečić.

Pravac protestne šetnje je plato ispred Filozofskog fakulteta – Uzun Mirkova – Kolarčeva – Terazije – Kralja Milana – Kneza Miloša – Takovska.

Prvi protest protiv nasilja pod nazivom "Stop krvavim košuljama" održan je u Kruševcu 30. novembra 2018. zbog napada na jednog od osnivača Saveza za Srbiju, lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i još dvojicu aktivista u tom gradu.

Od 8. decembra protesti se organizuju svake subote u Beogradu, a zahtevi su dopunjavani.

BONUS VIDEO: NASER ORIĆ ME JE HAPSIO, GIŠKA JE BIO SA MNOM! Vuk Drašković otkriva sve TAJNE 9. marta

(Espreso.co.rs/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.