LJUDI, PA OVO JE ŠOU! I Sulja Ugljanin se pridružio protestima opozicije!
Sad je opozicija: Sulejman Ugljanin, Foto: Beta

samo je on falio

LJUDI, PA OVO JE ŠOU! I Sulja Ugljanin se pridružio protestima opozicije!

Svojevremeno je pozivao i Vladu Srbije i EU da utvrde “datum povlačenja srpske vojske, policije, tajnih službi i pravosudnih organa sa teritorije Sandžaka”

Objavljeno:

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin izjavio je da će ta stranka u Sandžaku organizovati protestne skupove u formi protestne šetnje i da u potpunosti podržava proteste opozicije u Srbiji, i u potpunosti prihvata Sporazum s narodom, kao i principe rada buduće ekspertske vlade.

Ugljanin je saopštio i da će se prva šetnja u Novom Pazaru održati u subotu 9.marta, a potom i svake subote. Nosiće naziv "Za sigurnu budućnost".

On je pozvao sve građane da pokažu svoje neslaganje sa postojećim stanjem i odlučnost da se bore za bolji život.

Srbiju je okakterisao kao nedemokratsku zemlju bez slobode, ravnopravnosti i vladavine prava i da to zahteva političku reakciju.

- Prihvatamo u potpunosti koncept nove vlade u dvanaest tačaka koja će biti formirana nakon što se stvore uslovi za demokrtaske izbore i medije - poručio je Ugljanin.

Podsećamo da je svojevremeno ministar spoljnih poslova Ivica Dačić konstatovao da Ugljanin dok je bio ministar, poslanik i učestvovao na neki način u vlasti, "nije bio toliko glasan". U poslednje vreme, od kada to više nije, svako malo predloži neku “novinu” koja, po pravilu, nailazi na negativne reakcije.

Tako je prošle godine BNV na čijem je čelu obeležilo 100 godina “sjeničke deklaracije”, kojom je traženo otcepljenje Sandžaka od Srbije, a Ugljanin je tada zatražio pomoć međunarodne zajednice u rešavanju “trajnog statusa Sandžaka i statusa Bošnjaka u Sandžaku”.

Svojevremeno je pozivao i Vladu Srbije i Evropsku uniju da utvrde “datum povlačenja srpske vojske, policije, tajnih službi i pravosudnih organa sa teritorije Sandžaka”, rekavši i da je neophodno definisati i datume za “raspisivanje izbora za organe Sandžaka” i za “uspostavljanje evropskih snaga bezbednosti i pravosudnih organa u Sandžaku”.

Takođe, BNV je tokom njegovog mandata podržalo zahtev Bosne i Hercegovine za reviziju presude Međunarodnog suda pravde u Hagu po tužbi BiH protiv Srbije za genocid, a početkom ove godine je “briljirao” izjavom da je “srpska država za Bošnjake u Srbiji predstavlja genocidnu tvorevinu, sa neprihvatljivim imenom i načinom njene organizacije”.

BONUS VIDEO:

Policija upala u carstvo marihuane u Jagodini

(Espreso.co.rs/Mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.