VOLKAM SKUPA KOLA, PA ŠTA; ZARADIO SAM! Ovako se Jutka hvalio da vozi NAJSKUPLJI AUTO U SRBIJI!
Jutka je mislio da je sve lepo objasnio, Foto: Printscreen Youtube, Profimedia

blama bez

VOLKAM SKUPA KOLA, PA ŠTA; ZARADIO SAM! Ovako se Jutka hvalio da vozi NAJSKUPLJI AUTO U SRBIJI!

Jeličić je rekao da je ponosan na svog četvorotočkaša i priznao da je „oduvek vozio skupe automobile"!

Objavljeno:

Milutin Jeličić Jutka, predsednik opštine Brus, koji je podneo ostavku posle eskalacije skandala sa maltretiranjem službenica, svojevremeno se javno hvalio da je vlasnik najskupljeg automobila u Skupštini Srbije.

Ovaj tadašnji poslanik stranke Velimira Ilića 2009. je rekao da na sednice parlamenta dolazi u svom „BMW X5", koji je koštao nešto više od 60.000 evra, pisao je Press.

Poslanik Jeličić je u razgovoru za Press rekao da je ponosan na svog četvorotočkaša i da je „oduvek vozio skupe automobile"!

- „BMW X5" kupio sam pre godinu i po dana na lizing, na sedam godina. Dao sam 20 odsto učešća tako što sam raniji džip „grand čiroki" dao kao „staro za novo". Mesečna rata za ovaj auto mi je 540 evra, a njegova cena kad sam ga kupio bila je 45.000 evra. Šta da radim kad volim da vozim skupa auta - objašnjava za Press Jeličić.

Na pitanje odakle mu novac kad je njegova plata kao narodnog poslanika sa sve dnevnicama oko 1.300 evra tako da trećinu daje samo za auto i da li mu je bar malo neprijatno pred građanima koji teško sastavljaju kraj s krajem, Jeličić odgovara:

- Kako me pitate odakle mi pare? Pa i pre ulaska u politiku ja sam imao privatnu firmu, a imam je i sada! I ne vidim u čemu je problem?! Nisam ja te pare ukrao, već sam ih pošteno zaradio! I to sve do poslednjeg dinara.

Press je podsetio da je protiv Jeličića, koji je bio i predsednik opštine Brus, i još trojice čelnika opštine policija je još pre dve godine podnela krivične prijave zbog sumnje da su oštetili opštinski budžet za 40 miliona dinara. Prema navodima policije, oni su izgradnju vodovoda platili umesto 10 čak 50 miliona dinara. Prijava protiv Jelačića podneta je i zato što je turističko putovanje sa porodicom u Španiju platio službenom karticom, kao i što je za kupovinu 41 mobilnog telefona potrošio 711.361 dinar...

Međutim, Jeličić tvrdi da su mu sve to namestili lokalni politički protivnici!

- Tužilac je odbio sve te krivične prijave, tako da ništa od toga nije tačno! Mene su gonili iz političkih razloga jer sam bio predsednik opštine, a kad su videli da od svega toga nema ništa, povučene su sve prijave! Za sve što ste naveli postoje odluke nadležnih opštinskih organa i ništa nisam radio na svoju ruku. Istina je da je sa moje službene kartice skinuto 150.000 dinara, ali ne za plaćanje letovanja moje porodice u Španiji, već za platu trenera FK „Kopaonik". I za to imam pismenu odluku. A što me ne pitate kako sam u dva mandata na funkciji predsednika opštine od 2000 do 2008. podigao Brus sa 156. mesta na 42. mesto po razvijenosti u Srbiji?! Vas samo interesuje odakle mi novac za džip - kaže Jeličić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Press)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.