Dobro se setio: Dačić zatvara tri ambasade zbog povećanog rizika po srpske službenike

Krajnje vreme

Dobro se setio: Dačić zatvara tri ambasade zbog povećanog rizika po srpske službenike

U naredne dve nedelje Vlada bi trebalo da usvoji stav o tome kakva će biti sudbina diplomatsko-konzularnih predstavništava Srbije u zemljama gde je bezbednosna situacija opasna
Objavljeno:

Trebalo je, izgleda, da dvoje ljudi pogine u Libiji, pa da država počne da razmišlja o svojim službenicima koji rade u ratnom zahvaćenim zemljama. Dačić: Ne bežim od odgovornosti zbog pogibije službenika ambasade u Libiji Dačić je novinarima rekao da je na sednici Vlade postavio pitanje šta da se radi kada je reč o diplomatsko-konzularnim predstavništvima u zemljama gde je rizik po srpske službenike povećan. - Veoma je teško odlučiti o zatvaranju ambasade tamo gde ima naših političkih i ekonomskih interesa i naših ljudi. Očekujem da u roku od nedelju, dve, završimo pitanje kakvu ćemo odluku donositi o predstavništvima - rekao je Dačić. On je naveo da će tada biti jasno šta će biti sa objektom u Libiji i da li će i kada ambasador Srbije u toj zemlji Oliver Potežica biti vraćen.

Printscreen/Facebook/ليبيا للجميع وبالجميع
Na pitanje da li ima novih informacija o stradanju dvoje srpskih službenika u kampu islamske države u Sabrati, Dačić je rekao da je tu bitno utvrditi sve činjenice u vezi sa otmicom i pogibijom. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.