ŠEŠELJ O ŠABANOVOJ ULICI U ŠAPCU: Ne znaju neuki da je Karabegović neuporedivo značajniji sin srpskog naroda (FOTO)
Foto: Vladimir Sporčić, Beta/Milan Obradović

ovo je njegovo mišljenje

ŠEŠELJ O ŠABANOVOJ ULICI U ŠAPCU: Ne znaju neuki da je Karabegović neuporedivo značajniji sin srpskog naroda (FOTO)

Lider radikala osvrnuo se na akciju prikupljaja potpisa kako bi ulica Avda Karabegovića, u kojoj se nalazi Šabanova porodična kuća u Šapcu promenila ime u ulica Šabana Šaulića

Objavljeno:

Legenda narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je u nedelju u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj, u kojoj je stradao i njegov prijatelj i muzičar Mirsad Kerić, koji je bio na mestu vozača.

Šaban Šaulić važi za "kralja" narodne muzike i bio je izuzetno poštovan i cenjan u Srbiji i regionu. U njegovom rodnom gradu Šapcu osvanulo je obaveštenje o prikupljanju potpisa kako bi ulica Avda Karabegovića, u kojoj se nalazi Šabanova porodična kuća u Šapcu promenila ime u ulica Šabana Šaulića.

Povodom ove inicjative građana Šapca, oglaiso se i predsednik srpske radikalne stranke, Vojislav Šešelj. Naime, on je na društvenoj mreži Tviter napisao da je Šaulić bio veliki srpski estradni umetnik, te da zaslužuje da u većim gradovima neka ulice ponese njegovo ime, ali da ga je vest o planiranju da u Šapcu ulica Avda Karabegovića, bude preimenovana u ulicu Šabana Šaulića, "užasnula".

"Ne znaju neuki da je Karabegović neuporedivo značajniji sin srpskog naroda", napisao je lider radikala.

Podsetimo, Šaban Šaulić biće sahranjen danas u 15 sati u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, a u 11 sati biće održan komemorativni skup u svečanoj sali Skupštine grada Beograda.

BONUS VIDEO: BEOGRADSKI AERODROM PUN POLICIJSKIH VOZILA: Zbog sletanja aviona sa telom Šabana Šaulića velika gužva!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.