DAČIĆ KRITIKOVAO KOLEGU MINISTRA: Pitaću ga zašto sedi u Vladi ako se ne slaže sa predlogom Vučića
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, Foto: Stefan Kojić

reakcija

DAČIĆ KRITIKOVAO KOLEGU MINISTRA: Pitaću ga zašto sedi u Vladi ako se ne slaže sa predlogom Vučića

On je naglasio da sadašnjim vlastima "nije ostavljeno ništa"

Objavljeno:

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da će se građani o predlogu za rešenje kosovskog pitanja izjasniti na referendumu, kao što je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, i naveo da postoje neke ideje ali da "one nisu ni na stolu jer nema ni dijaloga".

On je, u Dnevniku Radio televizije Srbije, rekao da će na sednici Vlade pitati ministra za inovacije i tehnološki razvoj Nenada Popovića zašto sedi u njoj "ako se ne slaže sa predlogom Vučića", misleći na Popovićevu reakciju na eventulano razgraničenje sa Kosovom.

"Pitaću ga to na sednici Vlade", rekao je Dačić, navodeći da je ideju o razgraničenju, koju je ponovio u sredu, ranije izneo i Vučić.

"Ako proteraju Srbe nećemo imati ni sever Kosova", rekao je Dačić.

On je naglasio da sadašnjim vlastima "nije ostavljeno ništa" u pregovorima sa Prištinom jer su se oni koji su ranije pregovarali "pozivali da će Ustav Srbije sam po sebi sve rešiti".

"Ako želite kompromis onda morate da ponudite nešto što je kompromis", rekao je Dačić, navodeći da ni Dejtonski sporazum nije bio u skladu sa Ustavom Bosne i Herecegovine, kao ni Prespanski dogovor, sa Ustavom Makedonije.

Komentarišući ocenu američkog ambasadora u Beogradu Kajla Skota da Srbije nije na pravoj strani istorije u vezi sa Veneculeom, on je rekao da to nije primeren način da se razgovara sa Srbijom i da njenu spoljni politiku neće drugi odredjivati.

"Amerika je time što podržava Kosovo... baš su zaista na pravoj strani - zločina, laži i svega ostalog. Ustolom u oba svetska rata mi smo bili na istoj strani, na njihovoj strani, a oni podržaše one protiv kojih su se borili u oba svetska rata - Albance, toliko o pravoj strani", rekao je Dačić.

Govoreći o taksama na Kosovu na srpsku robu, on je rekao da ukidanje opsturiraju neke evropske zemlje.

Na pitanje da li je reč o Velikoj Britanije i Nemačkoj, on je rekao da bi mogao da kaže da je reč i o jednima i drugima ali i još nekim "koje nemaju toliki uticaj".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.