BEBO, DOBRO DOŠLA NA SVET! Ana Brnabić o VAŽNOM PROJEKTU za Srbiju (FOTO)
Ana Brnabić prisustvovala je prezentaciji projekta, Foto: Promo

TREBA NAM VIŠE DECE

BEBO, DOBRO DOŠLA NA SVET! Ana Brnabić o VAŽNOM PROJEKTU za Srbiju (FOTO)

Premijerka Srbije prisustvovala je prezentaciji bitnog projekta za državu

Objavljeno:

Predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić prisustvovala je prezentaciji povodom zavrsetka projekta "Bebo, dobro došla na svet“ - roditeljski dodatak, koji je uspesno uspostavljen u svim porodilistima u Srbiji.

Zajedno sa premijerkom, događaju su prisustvovali ministarka bez portfelja zaduzena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukic Dejanovic, i Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanovic.

U Kancelariji za informacione tehnologije i elektronsku upravu danas je predstavljena druga faza projekta "Bebo, dobro došla na svet" - roditeljski dodatak. Od sada roditelji, bez obzira gde im je prebivalište, iz svakog porodilišta u Srbiji, mogu da upišu dete u matičnu knjigu rođenih, prijave prebivalište i zdravstveno osiguranje, podnesu zahtev za dobijanje zdravstvene kartice, kao i da podnesu zahtev za roditeljski dodatak. Ovaj projekat započet je još u vreme kada je ministarka bila Kori Udovički, a potom je nastavljen kada je na njeno mesto došla Ana Brnabić, koja je sada predsednica Vlade Srbije.

Ana Brnabić je saopštila da je do danas putem ovog informacionog sistema prijavljeno više od 130.000 beba, čime se roditeljima uštedelo više od 910.000 sati čekanja u redovima i više od 320 miliona dinara. Informacioni sistem "Bebo, dobro došla na svet" integrisao je podatke iz porodilišta, centara za socijalni rad, službi dečje zaštite, povezao je baze Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstva unutrašnjih poslova, Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja i Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO).

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.