PREDSEDNIK JE ŠEF IZVRŠNE VLASTI! Zbog Martinovićevog GAFA Srbija je zanemela!
Zbog Martinovićevog GAFA Srbija je zanemela!, Foto: Fonet

neznanje ili nešto drugo?

PREDSEDNIK JE ŠEF IZVRŠNE VLASTI! Zbog Martinovićevog GAFA Srbija je zanemela!

Podigla se bura na društvenim mrežama zbog izjava Aleksandra Martinovića

Objavljeno:

Nova epizoda emisije "Da, možda, ne" na Radio-televiziji Srbije, izazvala je burne reakcije javnosti. Gosti su bili narodna poslanica u Skupštini Srbije potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić, Aleksandar Martinović, član predsedništva SNS i zamneik poslaničke grupe SPS u Skupštini Srbije Neđo Jovanović.

Svako se "istakao" na svoj način, ali brojni komentari došli su na račun poslanika SNS Aleksandra Martinovića. Naime, on je izjavio da je predsednik države šef izvršne vlasti!

Mnoge je iznenadilo što čovek koji je bavi politikom i koji bi trebalo da načelo podele vlasti drži u malom prstom, dopustio sebi da iz njegovih usta izađe ovako nešto. A onda je doktor pravnih nauka to ponovio, nekoliko puta...

Građani koji su gledali emisiju i zapazili Martinovićeve izjave, nisu se ustručavali od komentarisanja istih na društvenim mrežama.

Dok su jedni u neverici i s čuđenjem ponavljali ono što je izgovorio, drugi su primetili da u studiju niko nije reagovao na ove reči..

Da podsetimo gospodina Martinovića o načelu podele vlasti u Srbiji:

Politički sistem Srbije zasnovan je na načelu podele vlasti, i to na izvršnu, zakonodavnu i sudsku.

Nosilac zakonodavne vlasti je Narodna skupština - predstavničko telo koje čini 250 poslanika.

Nosilac izvršne vlasti je Vlada Republike Srbije koja je stavljena iz ministarstava, dva potpredsednika i premijera.

Predsednik Republike Srbije je simbol državnog jedinstva i predstavnik države u zemlji i svetu. Predsednik ne odgovara skupstini već svim građanima u republici koji ga biraju na 5 godina.

Tema emisije bile su instituciije, odnosno o tome kako funkcionišu i da li se urušavaju ili grade, kao i ko u tome učestvuje.

Martinović je govoreći o funkcionisanju instutucija u Srbiji istakao da one funkcionišu, i da predsednik Srbije i Narodna skupština crpe legitimitet direktno iz političke volje naroda, zato što su i predsednik i narodni poslanici birani od strane građana.

- Institucije u Srbiji funkcionišu potpuno normalno, u skaldu sa Ustavom, Zakonom i ono što je jako bitno, u skladu sa političkom voljom ogromne većine građana Republike Srbije - rekao je Martinović.

Tokom emisije prekidao je sagovornike i upadao im u reč, što je građanima zasmetalo, pa su zaključili da se Martinović ovog puta čak stavio i u ulogu voditelja.

Kakvo je vaše mišljenje na izjavu Aleksandra Martinovića?

Pišite nam u komentarima.

BONUS VIDEO: Espreso intervju Biljana Jovanović, sestra Slavča Petrova, mladića koji je 7. januara preminuo od tumora na mozgu, nakon lečenja metodama Miroljuba Petrovića

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.