Što ne uzmeš tatinu domaću? Kragujevac u dugovima, a Tomin sin kupuje 500 litara skupih rakija, vina i viskija!

Bahato preko mere

Što ne uzmeš tatinu domaću? Kragujevac u dugovima, a Tomin sin kupuje 500 litara skupih rakija, vina i viskija!

Gradonačelnik Radomir Nikolić, kome su građani na kraju 2015. godine dali 1,5 miliona evra da pokrije minus u kasi, raspisao je tender za kupovinu skupe rakije i drugih đakonija
Objavljeno:

Sudeći po ovoj javnoj nabavci, koja je raspisana 17. februara, prohtevi gradonačelnika Kragujevca i sina predsednika Republike, veliki su jer je za potrebe internog restorana naručio čak 500 litara najkvalitetniije rakije, viskija i vina. Zorana legalizuje vikendice Nikolića: Zakon po meri Tominih sinova! (FOTO) Poručeno je i 50 kilograma lešnika, badema, kikirikija i suvog voća, ali i 1.500 litara prirodnih sokova, 1.000 litara flaširane vode i 500 kilograma kafe. Ako bi se merilo po količinama koje je Nikolić naručio za čašćavanje, moglo bi se zaključiti da u ovom gradu nema krize, odnosno da je gradska kasa puna. Izvor iz gradske uprave tvrdi da ovo rasipništvo na reprezentaciju pokazuje svu bahatost gradskih čelnika. - Kupuju se gomile alkohola, sokova, badema i drugih đakonija, a sve to plaćaju građani. Ovoliku količinu pića ne potroši ni neki veći restoran u Kragujevcu. Ovakvo razbacivanje novcem je moguće jer je postala praksa da se minus u gradskoj kasi pokriva iz republike koja je u 2014. i 2015. godini dotirala Nikokolićevu vlast sa čak 4,1 milion evra - tvrdi izvor.

U Transparentnosti Srbija kažu da ova nabavka nije primerena. - Nepristojno je da u uslovima kada građani Srbije pokrivaju minus grada Kragujevca, da se novac baca na reprezentaciju. Vlada treba da preispita u koje svrhe se troši novac iz budžetskih rezervi - kaže Zlatko Milić iz Transparentnosti. Iz PR službe Radomira Nikolića nam je potvrđeno da je raspisana javna nabavka, ali da ne znaju njenu vrednost jer još nije završena. - U skladu sa finansijskom situacijom, za 2016. godinu naručeno je znatno manje alkoholnih pića i grickalica nego ranijih godina. Takođe, zbog finansija, nismo naručili ni čokolade i šumeće tablete - poručili su. (Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.