POVODOM PUTINOVE POSETE SRBIJI IZ EU PORUČUJU: Očekujemo da se Srbija ponaša u skladu sa OVIM OBAVEZAMA!
Vladimir Putin trenutno je u poseti Srbiji, Foto: prentscrin

OŠTRE PORUKE

POVODOM PUTINOVE POSETE SRBIJI IZ EU PORUČUJU: Očekujemo da se Srbija ponaša u skladu sa OVIM OBAVEZAMA!

Unija od Srbije očekuje da ostane posvećena svojoj evropskoj perspektivi

Objavljeno:

U Briselu povodom posete predsednika Ruske Federacija Vladimira Putina Srbiji kažu da EU ne komentariše posete lidera drugih zemalja, a istovremeno ističu da Unija od Srbije očekuje da ostane posvećena svojoj evropskoj perspektivi.

- Vlasti Srbije su identifikovale EU integracije kao strateški prioritet svoje zemlje. Očekujemo od Srbije da se ponaša u skladu sa ovim obavezama, tako da evropska perspektva zemlja ostane neugrožena - izjavio je EU zvaničnik.

Povodom najave produžetka sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Rusije, potpisanog 2000. godine, u EU kažu da Srbija može ulaziti u sporazume sa drugim državama i organizacijama do trenutka ulaska u članstvo EU.

- Srbija je obavezna da se povuče iz svih bilateralnih sporazuma o slobodnoj trgovini na dan svog ulaska u EU - rečeno je u Evropskoj komisiji.

U Briselu podsećaju da EU ostaje najvažniji trgovinski partner Srbije sa 63 procenta udela u ukupnoj trgovini uz očekivanu dobru dinamiku rasta. Istovremeno trgovina sa Rusijom iznosi manje od 10 procenata ukupne trgovine Srbije, navodi se u Evropskoj komisiji.

BONUS VIDEO: Reka ljudi dočekuje Putina na ulicama!

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.