SERGEJ TRIFUNOVIĆ UMESTO SAŠE JANKOVIĆA U PSG?! Da li je to moguće i kakva je tu uloga osobe koju zovu Boban Pacov?
Da li će Trifunović postati novi predsednik PSG?, Foto: Damir Dervišagić

ni potvrda, ni demanti

SERGEJ TRIFUNOVIĆ UMESTO SAŠE JANKOVIĆA U PSG?! Da li je to moguće i kakva je tu uloga osobe koju zovu Boban Pacov?

O ovoj informaciji dosta se polemiše u javnosti

Objavljeno: 17:37h

Informacija da će se glumac Sergej Trifunović kandidovati za mesto predsednika Pokreta slobodnih građana poslednjih dana prilično je uzburkala javnost. Tim povodom polemisalo se da je ovaj scenario moguć, i to upravo kako bi se PSG priključio Savezu za Srbiju.

Pokret slobodnih građana, čiji je doskorašnji predsednik bio Saša Janković, čvrsto se držao svojih stavova i nije pokazivao interesovanje za priključivanje Savezu za Srbiju. Međutim, ako bi na njeno čelo došao Trifunović, spekuliše se u medijima, postojala bi realna šansa da se i ovaj pokret priključi Savezu, s obzirom na to da glumac podržava proteste i učestvuje u njima. On svakodnevno komentariše društveno-politička dešavanja u zemlji i jedan je od ozbiljnih kritičara vlasti.

Osnivač Pokreta slobodnih građana, bivši član izvršnog odbora i jedan od najbližih političkih saradnika Saše Jankovića, Boban Bogdanović, predložio je Sergeja Trifunovića za predsednika PSG.

- Sergej je pre svega ostao dosledan PSG i sa velikim entuzijazmom, znanjem, harizmom, nepotkupljivošću i hrabrošću treba da preuzme političku odgovornost, i sa mesta predsednika PSG zajedno sa svim članovima PSG, ispravi sve zajedničke greške i trasira snažan politički građanski korpus u borbi protiv višedecenijskog političkog sistema koji je Srbiju doveo do litice ekonomskog i političkog ponora - navodi u svom predlogu Bogdanović.

Međutim, Trifunoviću se izgleda nije svideo ovaj predlog, pa je Bogdanoviću odgovorio na Tviteru.

Pokret slobodnih građana za "Espreso ove informacije nije demantovao, ali ni potvrdio.

- Sergej Trifunović je osnivač PSG i po Statutu ima pravo da se kandiduje za bilo koju funkciju, pa i za mesto predsednika. Do sada nije zvanično podneo kandidaturu, pa samim tim nema prostora za dalju raspravu o toj temi. Gospodin Trifunović je već izjavio da ne želi da komentariše novinske natpise i PSG kao ozbiljna organizacija će poštovati taj stav. Pored predsednika, na vanrednoj skupštini koja će biti održana 26. januara, biće izabrana i 2 nova člana Predsedništva. S tim u vezi, preuranjeno je komentarisati buduće poteze novog rukovodstva, ako se još uvek ne zna ko će ga činiti - rekli su nam iz PSG.

Da li će se politika ovog Pokreta ipak promeniti zajedno sa novom garniturom predsedništva, videćemo uskoro.

Ipak, na informaciju o tome da li će se Trifunović kandidovati na ovo mesto komentarisala je i sociolog Vesna Pešić, koja je na Tviteru otkrila za koga će glasati, ali i šta misli o navodnoj kandidaturi glumca Sergeja Trifunovića.

A onda su usledili i komentari.

Šta vi mislite, da li će se Trifunović kandidovati za predsednika PSG?

Bonus video:

Espreso intervju, ministarka pravde Nela Kuburović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.