SEKLI SMO SA SRPSKIM KRALJEM BADNJAK NA BADNJE JUTRO! Karađorđević je poslao JAKU PORUKU Srbiji i vernicima BOŽIĆ
Prestolonaslednik unosi badnjak u dvor, Foto: Espreso

KRALJEVSKI

SEKLI SMO SA SRPSKIM KRALJEM BADNJAK NA BADNJE JUTRO! Karađorđević je poslao JAKU PORUKU Srbiji i vernicima BOŽIĆ

Prestolonaslednik Aleksandar uneo je badnjak u dvor

Objavljeno: 09:30h
Darko Zlojutro

Kako to običaji i nalažu u ranu zoru Badnjeg jutra bili smo na Dvrou Karađorđevića, gde smo sa starešinom kraljevskog doma prestolonaslednikom Aleksandrom Karađorđevićem pošli da posečemo badnjak.

Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević godinama unazad odlazi da seče badnjak i kako to običaji nalažu, kao pravi domaćin unosi badnje drvo u Kraljevski dvor Karađorđevića.

Za prestolonaslednika Aleksandra, ali i njegovu porodicu Badnji dan i Božić hje veoma značajan praznik koji proslavljaju u krugu porodice u Beogradu.

Tada se okupe i provode praznike baš onako kako to Crkva i običaji nalažu, a popije se i koja čaša vina ili rakije, jer valja se.

Tako je bilo i ovoga jutra, ni veliki minus, ni sneg koji je ovih dana okovao Srbiju nije obeshrabrio srpskog kralja, uranio je, posekao badnjak i uneo ga kako bi sa svojom porodicom porslavio najradosniji hrišćanski praznik - Božić.

U svojoj čestitki za Božić prestolonaslednik je rekao:

"Povodom nastupajućeg praznika Hristovog rođenja, svim građanima Srbije i Republike Srpske upućujem najsrdačnije čestitke, sa željom da Božić provedu u miru i ljubavi, okruženi dobrom voljom.

I ove godine dočekujemo rođendan Sina Božjeg sa radošću, verom, nadom i ljubavlju. Duh dobre volje, mir i briga za bližnje koji prožimaju ovo doba godine ulivaju nam nadu da će beskrajna svetlost Svevišnjeg obasjati naše živote, i podsetiti nas ovim praznikom da stremimo plemenitosti, zajedništvu i sledimo stazu Božijeg zakona. Moja porodica i ja vam želimo da ovaj veliki Sveti praznik, dan radosti za sve hrišćane, provedete u miru i radosti.

Mir Božji, Hristos se rodi!"

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.