Napad na Tomislava Nikolića: Hakeri umalo srušili sajt predsednika

Kome smeta jak sajt

Napad na Tomislava Nikolića: Hakeri umalo srušili sajt predsednika

Prezentacija predsednika Srbije juče su napali hakeri, pa je do večernjih sati bio otežan pristup stranici, a reč je o jednom od sada najvećih napada na tu veb prezentaciju
Objavljeno:

Kako je precizirano iz Nikolićevog kabineta, reč je o napadu "velikog intenziteta". Zadužbina od milion evra: Nikoliću, odakle pare za crkvu? (FOTO) - Napad je počeo u 16:11 časova i trajao je do 20:35 časova, te je usled toga u pomenutom periodu bilo otežano pristupiti samoj internet prezentaciji predsednika Srbije, navedeno je u saopštenju. Dodaje se da je napad je izvršen "metodom DDOS tipa SYN flood, a zabeležen je ogroman intenzitet saobraćaja ka sajtu predsednika Republike www.predsednik.rs".

Iz kabineta predsednika Srbije saopšteno je da je za hosting i bezbednost sajta zaduženo je Ministarstvo odbrane i Vojske Srbije koje je u saradnji sa provajderom Telekom Srbija, blokiralo i sprečilo dalje napade i moguću štetu na računarskoj opremi i servisima. Izveštaj i podaci o napadu biće prosleđeni Odeljenju za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Republike Srbije. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.