OBRT SITUACIJE: I Lutovac prekinuo Jovanova! (VIDEO)
Lutovac i Jovanpv bili su zajedno u emisiji "Upitnik", Foto: Printscreen/youtube

gostovanje na RTS

OBRT SITUACIJE: I Lutovac prekinuo Jovanova! (VIDEO)

Lutovac je u jednom trenutku napustio studio

Objavljeno:

Iako je u javnosti odjeknula vest da je predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac nakon verbalnog sukoba sa potpredsednikom Srpske napredne stranke Milenkom Jovanovim napustio emisiju "Upitnik" koja se emituje na RTS, jer ga je Jovanov prekidao u svakoj rečenici, ovu praksu koristio je i Lutovac.

Naime, Jovanov je rekao da je Lutovac pokušao da izvrne ono što je on rekao, kao i da su apsolutno nezainteresovani za Savez za Srbiju, pošto to nije, kako je rekao Savez za Srbiju već Savez za silovanje i vešanje, nakon čega ga je Lutovac prekinuo.

- Je l' on sada priča šta hoće, ili vi vodite emisiju - pitao je Lutovac voditeljku.

Jovanov ga je pitao zašto mu sad upada u reč, i ako to hoće da on to voli, jer misli da će emisija biti dinamičnija.

- Vi ga jedno pitate, on priča drugo - rekao je Lutovac Oliveri Jovićević.

Kako je to izgledalo pogledajte u videu: (16:02)

Povodom sporne situacije na RTS-u informativna služba Demokratske stranke izdala je saopštenje, koje vam prenosimo u celosti.

"Primarno je da od države u kojoj o svemu odlučuje jedan čovek postanemo država vladavine prava, u kojoj funkcionišu institucije i postoje slobodni mediji – izjavio je dr Zoran Lutovac, predsednik Demokratske stranke, gostujući u emisiji „Upitnik“, emitovanoj na RTS.

Кonstatovao je da SNS u Savezu za Srbiju vidi najveći izazov, sa pravom, budući da je Savez jedina alternativa onome što vidimo u poslednjih 6-7 godina, što nema primesa istinske demokratije i najbliže je definiciji stabilokratije, mnogo populističke ornamentike, ništa od demokratske suštine. Suočili su se sa činjenicom da se pojavila ozbiljna politička snaga režimu koji nema odgovor ni na jedno suštinsko pitanje i to je razlog pojačane agresije koju ispoljavaju predstavnici režima.

U toku fingirane debate, predstavnik SNS, M. Jovanov je konstantnim upadicama, diskvalifikacijama i besmislenim digresijama ometao normalan tok izlaganja argumenata predsednika Demokratske stranke. Više puta upućena molba voditeljki Oliveri Jovićević da kao autor interveniše, zaštiti dignitet gostiju i svoj profesionalni, novinarski, podseti učesnike debate na elementarnu kulturu saobraćanja i pozove da se omogući ravnopravni dijalog, ostala je bez odjeka.

U takvoj atmosferi, uz permanentno preusmeravanje razgovora van tematskog okvira emisije, najdirektnijih uvreda i iznošenja neistina, dr Zoran Lutovac je napustio studio poručivši da je neodgovorno učestvovati u nečemu što prema sadržaju nije dijalog, što prema motivima nije traganje za odgovorom, što prema prikazanom nije medijsko predstavljanje, već napad na opoziciju".

Bonus video:

Emisija Kratki espreso

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.