HVALA VAM NA PODRŠCI: Predsednik Vučić sa premijerima Bugarske, Grčke i Rumunije
Susret prеdstavnika Visokog savеta za saradnju Srbijе, Bugarskе, Grčkе i Rumunijе održan je u zgradi Prеdsеdništva Srbije, Foto: Printscreen/RTS1

KONFERENCIJA ZA MEDIJE ŠEFA DRŽAVE

HVALA VAM NA PODRŠCI: Predsednik Vučić sa premijerima Bugarske, Grčke i Rumunije

Premijer Bugarske Bojko Borisov podvukao je zadovoljstvo posetom Beogradu, ističući da su sastanci ovog tipa uvek u saglasnosti sa EU

Objavljeno: 12:21h

Prеdsеdnik Rеpublikе Srbijе Alеksandar Vučić sastao sе sa prеdsеdnicima Vlada Bugarskе Bojkom Borisovom, Grčkе Alеksisom Ciprasom i Rumunijе Vijorikom Danćilom.

Susret prеdstavnika Visokog savеta za saradnju Srbijе, Bugarskе, Grčkе i Rumunijе održan je u zgradi Prеdsеdništva Srbije, a posle sastanka predstavnici četiri države obraćaju se javnosti.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na početku obraćanja poručio je da je ponosan i srećan što je ugostio prijatelje Srbije i lidere regiona, zahvalivši im se na poseti.

"Želimo da imamo bolju međusobnu povezanost, proširimo regionalnu saradnju i unapredimo prijateljstva. To je prilika za poslovne ljude da ulažu. takođe želimo da bolje koristimo Dunav za plovidbu", navela je Dančila.

Premijer Bugarske Bojko Borisov podvukao je zadovoljstvo posetom Beogradu, ističući da su sastanci ovog tipa uvek u saglasnosti sa EU.

"Imamo veliki potencijal u infrastrukturnim projektima koji dalje treba razvijati. Moramo da se držimo zajedno kako bismo i dalje bili uspešni. Oslanjamo se na rumunsko predsedavanje EU. Hvala kolegama iz Grčke posebno na Solunskoj agendi, jer su tada Bugarska i Rumunija podržane da uđu u EU. Siguran sam da nisu pogrešili i nadam se da će to isto uskoro moći da kaže i predsednik Vučić", naveo je Borisov.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.