ČAČAK RADI NA IZGRADNJI START AP CENTRA: Cilj je da studenti i preduzetnici ostanu da žive i rade u svom gradu
Potpisivanje ugovora za NTP Čačak, Foto: Grad Čačak

realizacija projekta

ČAČAK RADI NA IZGRADNJI START AP CENTRA: Cilj je da studenti i preduzetnici ostanu da žive i rade u svom gradu

U SC-NTP Čačak planiraju se aktivnosti iz različitih poslovnih delatnosti, koje će biti realizovane kroz niz događaja

Objavljeno: 15:53h

Grad Čačak je 20. septembra 2018. godine potpisao Ugovor o realizaciji projekta Startap centar Naučno tehnološki park Čačak. Projekat se realzuje u skladu sa Javnim pozivom Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj. Ugovor je potpisan od strane ministra dr Nenada Popovića, gradonačelnika Miluna Todorovića i v.d. direktora NTP Čačak Mirka Pešića.

Potpisivanje ugovora za NTP Čačak
Potpisivanje ugovora za NTP Čačak foto: Grad Čačak

Značajan trenutak za NTP Čačak uveličan je dolaskom ministra sa saradnicima, te prisustvom dela gradskog rukovodstva i predstavnika svih osnivača NTP Čačak, navode iz uprave grada Čačka.

Timski rad rezultovao je potpisivanjem ugovora za izgradnju Startap Centra Naučno tehnološkog parka Čačak. Presudnu odluku je imalo gradsko rukovodsto na čelu sa gradonačelnikom Milunom Todorovićem opredeljivanjem prostora od 621 m2 u Domu kulture Čačak za startap centar. Organizaciju tima za pripremu projektnog predloga i prateće dokumentacije vodila je zamenica gradonačelnika Milica Dačić, radni tim čine predstavnici NTP Čačak, zaposleni u gradskim upravama, članovi gradskog veća i privrednici. Kvalitet projekta i efikasnost pri konkurisanju za potrebna sredstva pohvaljeni su od strane ministra Nenada Popovića.

Dosadašnjim radom i rezultatima Naučno tehnloški park Čačak ističe se kao značajni akter u oblasti unapređenja inovacionog ekosistema i razvoja inovativnih preduzetničkih poslovnih ideja. Uspostavnjanje SC- NTP Čačak je samo još jedna u nizu aktivnosti koja će imati pozitivan uticaj na ceo region.

- Realizacijom ovog projekta postajemo deo mreže regionalnih inovacionih startap centara, gde svakako vidimo NTP Beograda kao lidera u povezivanju i stručnoj podršci. Startap centar podrazumeva angažovanje svih osnivača NTP Čačak, uz veliku zahvalnost na dosadašnjem zalaganju i podršci. U Startap centru će učešće privrednog i javnog sektora, naučnih, istraživačkih i obrazovnih ustanova biti od velikog značaja - kažu iz uprave grada Čačka.

foto: Grad Čačak

Prostor od 621 m2 namenjen za rad Startap centra sadržaće coworking deo, kancelarije za startapove, laboratorije, učionice, konferencijsku salu i zajedničke prostorije.

- Ciljna grupa Startap centra su prvenstveno mladi, srednjoškolci i studenti, kao i timovi i pojedinici sa inovativnim poslovnim idejama. Imamo zadatak da kreiramo ambijent za razvoj inovativnih start-ap timova sa potencijalom da prerastu u buduće stanare Naučno tehnološkog parka Čačak - kažu iz ove opštine.

U SC-NTP Čačak planiraju se aktivnosti iz različitih poslovnih delatnosti, koje će biti realizovane kroz niz događaja.

Kao glavni cilj ovog projekta, iz opštine Čačak navode, to da Startap centar postane motiv mladim da se okrenu ka kreativnosti i sopstvenim radom i razlog da najuspešniji studenti i preduzetnici žive i rade u Čačku.

Sproveden je postupak javne nabavke za ovaj projekat, a sledi i potpisivanje ugovora sa izvođačima radova. Odmah potom očekuje se i početak radova, i to nakon iseljenja Gradske biblioteke iz prostora namenjenog Startap centru u novi prostor.

Tekst je objavljen u sklopu projekta "Čačak - Ekometropola" sufinansiranog od strane Grada Čačka. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Bonus video:

Espreso intervju - Irena Vujović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.