Hoćeš da ćutiš? Da nećeš da me biješ? Veljin brat sačuvao fotelju na kvarno (FOTO)

Umalo tuča u Čačku

Hoćeš da ćutiš? Da nećeš da me biješ? Veljin brat sačuvao fotelju na kvarno (FOTO)

Gradonačelnik Čačka i drugi čelnici tog grada ostali su na svojim funkcijama. Iako je opozicija tražila sednicu na kojoj bi ih smenila, nije se pojavilo dovoljno odbornika jer vladajući, jednostavno, nisu došli na sednicu
Objavljeno: 14:17h

Džaba se opozicija, koju čine Dveri, DS, Čačanska opcija i SDS, oštrila da smeni gradonačelnika. Vojislav Ilić, brat mnogo poznatijeg Velje, kao i ostali čelnici u Čačku ostaju u svojim foteljama. Ustaška ili propaganda vlasti? Pajtić i Dveri osvanuli na šahovnici! Vladajuća većina, koju čine SNS i SPS, nije htela da rizikuje, pa se deo odbornika nije ni pojavio na sednici. Bez potrebnog kvoruma sednica nije mogla da se održi, a još manje da se glasa o smenama. - Da bi započela sednica, mora da bude prisutno 38 odbornika! To vam piše u podsetniku koji sam vam dao!, rekao je Ljubodrag Petković, sekretar Skupštine grada. Potom su privremeni predsedavajući, Boško Obradović iz Dveri i Petković nastavili prepirku oko toga šta je čiji posao.

Prinscreen
- Ja Vas molim da se pridržavate poslovnika o radu!, poručio je predsedavajući, a sekretar je upitao: Kako ako me vi prekidate? Na pitanje predsedavajućeg: "Hoćeš ti da ćutiš, čoveče?", sekretar je odvatio pitanjem: "Da neće da me biješ?" Tenzije su se nastavile, ali se kvorum ni do kraja zasedanja nije stekao.
Prinscreen
- Šta ih je to uplašilo i zašto se ovde nisu pojavili kada su toliko sigurni da imaju vladajuću većinu i da zapravo još postoje kao vlast u našem gradu?, upitao je Boško Obradović iz Dveri. - Ako ima neko da je pretio, da je pozivao, neka se izjasne, ako sam i ja - nemam niništa protiv da me neko prozove. Niko od mojih saradnika nije nikoga zvao da ne dolaze, to je odbornička stvar, odbornik je vlasnik svog mandata", rekao je gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić. Ovaj pokušaj smene gradske vlasti nije bio uspešan, a sledećeg verovatno neće ni biti s obzirom da grad Čačak, kao i uostalom i sve druge opštine u Srbiji, za otprilike dva meseca očekuju redovni lokalni izbori. (Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.