GOVORIO IM DA SU ŽETON NOVINARI! NUNS i NDNV traže da se Tomin sin javno izvini medijima
Radomir Nikolić da se izvini novinarima, Foto: Marina Lopičić

preterao je

GOVORIO IM DA SU ŽETON NOVINARI! NUNS i NDNV traže da se Tomin sin javno izvini medijima

NUNS i NDNV pozivaju nadležne inspekcijske organe da preispitaju trošenje budžetskog novca u Kragujevcu

Objavljeno:

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) najoštrije protestuju zbog uvreda koje je novinarima uputio gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić.

NUNS i NDNV zahtevaju od Nikolića da se javno izvini kragujevačkim novinarima i da se kao javni funkcioner prema svim medijima ponaša u skladu sa međunarodnim i domaćim standardima i normama. Ukoliko to izvinjenje izostane Radomir Nikolić će pokazati da je nedostojan funkcije koju obavlja.

Takođe, NUNS i NDNV pozivaju nadležne inspekcijske organe da preispitaju trošenje budžetskog novca u Kragujevcu.

Prema pisanju kragujevačkih medija, Radomir Nikolić dobrovoljno govori samo za Televiziju Kragujevac koja je odavno u nezakonitom pravnom statusu. Gradonačelnik je nedavno u emisiji tog medija koja je trajala približno sat i 45 minuta izrekao niz teških uvreda na račun “nekih medija” čije je novinare nazvao “žeton novinarima”.

Očigledno aludirajući na kragujevačke medije koji ne izveštavaju po njegovom ukusu, Nikolić je rekao da su to “nazovi novinari koji očekuju da im date po neki dinar, kako bi o vama pisali lepo”, te da mu “ne pada na pamet da nekom daje pare”.

NUNS i NDNV podsećaju da je Kragujevac jedini grad u Srbiji koji četvrtu godinu za redom ne raspisuje javni konkurs za sufinansiranje javnog interesa u medijima, kršeći tako Zakon o javnom informisanju i medijima bez ikakvih posledica.

S druge strane, Kragujevac je, prema pisanju medija, novcem građana namenjenim predškolskim ustanovama i školama u toku 2017. godine namirio sve dugove bivšeg vlasnika Radio televizije Kragujevac koji su premašili 150 miliona dinara.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / NUNS / NDNV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.