NAŠI LIDERI SU IZDAJNICI: Bivši ALBANSKI PREDSEDNIK izneo STRAVIČNE OPTUŽBE na račun VOĐA sa KOSOVA
Redom optužuje za izdaju, Foto: Printscreen

ozbiljno rasulo

NAŠI LIDERI SU IZDAJNICI: Bivši ALBANSKI PREDSEDNIK izneo STRAVIČNE OPTUŽBE na račun VOĐA sa KOSOVA

Oni su trebali da zastupaju svoj narod, a gledali su samo svoje interese

Objavljeno:

Bivši premijer i predsednik Albanije Sali Beriša optužio je komunističku vrhušku Albanije da je izneverila interese zemlje i građana Kosova.

- Da li građani Kosova, koji misle da su imali podršku Albanije, znaju da je Enver Hodža 1982, a ne 1946. godine, rekao da smo učinili dobro što smo Kosovo ostavili pod vlašću Jugoslavije? - zapitao se Beriša gostujući na albanskoj televiziji T7.

On smatra da su albanski lideri sa Kosova takođe izdali svoje sunarodnike:

- Šta je Rahman Morina (albanski komunistički lider sa Kosova koji je bio protivnik iredentista) uradio? Zar nije štitio interese Beograda umesto da štiti interese svojih sunarodnika u Prištini? Šta je uradio Fadil Hodža (albanski komunistički lider sa Kosova i kasnije član Predsedništva SFRJ)? Oni su trebali da zastupaju svoj narod, a gledali su samo svoje interese. Morina je bio izdajnik, Fadil Hodža takođe, baš kao i Enver Hodža - smatra Beriša i nastavlja:

- Fadil Hodža je u Prizrenu sa Aleksandrom Rankovićem napravio dogovor nakon kojeg je odbačena Bujanska konferencija (Bujanska konferencija je bila konferencija antifašističkih snaga. Organizovale su ju vođe narodnooslobodilačkih jedinica Kosova i Albanije. Imala je za cilj da delimično ispravi istorijske nepravde nanesene albanskom narodu 1913. godine, kad je u ime očuvanja mira u Europi na Konferenciji ambasadora u Londonu žrtovavano više od polovine albanske teritorije i albanskog naroda, koji su ostali izvan teritorija Londonske Albanije - prim. aut), Bujanska rezolucija. to je čista izdaja! - smatra Beriša.

BONUS VIDEO:

ZORANA MIHAJLOVIĆ: Morate da isprljate cipele na gradilištu ako hoćete nešto da izgradite (VIDEO)

(Espreso.co.rs/KosovaOnline)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.