Vučićevi ministri na mitingu posle kojeg se desio Moleban za patike! (FOTO)

Vođe studentske pobune

Vučićevi ministri na mitingu posle kojeg se desio Moleban za patike! (FOTO)

Tada su sadašnji članovi vlade izveli oko 10.000 studenata na miran protest, koji je prethodio demonstracijama u organizaciji DSS-a, a koje su se završile nemilim scenama na prestoničkim ulicama i rušenjem grada
Objavljeno: 14:41h

Da li prepoznajete ova dva momčića koji su vodili studentske demonstracije kad je Kosovo 2008. proglasilo nezavisnost? Oni su danas članovi Vlade Srbije. Na današni dan, pre osam godina, 2008. nakon jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, u Beogradu su organizovani veliki studentski protesti, a među organizatorima su bili i aktuelni direktor kancelarije za KiM Marko Đurić i ministar pravde Nikola Selaković, koji su tada bili studenti na Pravnom fakultetu.

Tada su sadašnji članovi vlade izveli oko 10.000 studenata na miran protest, koji je prethodio demonstracijama u organizaciji DSS-a, a koje su se završile nemilim scenama na prestoničkim ulicama i rušenjem grada. - Borba koju smo Nikola i ja tada pokrenuli animirajući i organizujući studente Beogradskog univerziteta i dalje traje. Taj protest je proistekao iz iskrenog i bezinteresnog revolta jedne generacije, snažnog osećanja nezaslužene nepravde i najčistijeg i najiskrenijeg patriotizma.
Facebook/Marko Đurić
Ta borba je, kako se ispostavilo, trajno obeležila naše političke karijere. - Žar i iskrenost koju smo imali kao studenti nisu nas napustili. Pre osam godina, kao i danas, bili smo svedoci dva koncepta borbe za Kosovo i Metohiju, jednog oličenog u iskrenom i promišljenom patriotizmu, koji i danas negujem na poziciji direktora Kancelarije za KiM, i drugog zasnovanog na neodgovornom pseudopatriotskom političkom avanturizmu koje je rezultiralo rušenjem i paljenjem po Beogradu i srozavanjem međunarodngo ugleda Srbije, koji nažalost i dalje ima pobornike u nekim opozicionim strankama - rekao je Marko Đurić za Alo.rs komentarišući fotografije koje su snimljene pre osam godina.
(Espreso.co.rs / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.