MAKRON STIŽE SAMO U SRBIJU I KOD VUČIĆA! Jelisejska palata s PONOSOM objavila datum posete PREDSEDNIKA FRANCUSKE
Emanuel Makron dolazi u posetu Srbiji i sastaje se sa Aleksandrom Vučićem, Foto: epa sascha steinbach, marina lopicic, printscreen elysee

CRNO NA BELO

MAKRON STIŽE SAMO U SRBIJU I KOD VUČIĆA! Jelisejska palata s PONOSOM objavila datum posete PREDSEDNIKA FRANCUSKE

Sada je sve jasno...

Objavljeno:

Poseta francuskog predsednika Emanuela Makrona Srbiji i zvanično je najavljena na sajtu Jelisejske palate, gde se u sklopu predsednikove ovonedeljne agende precizira da će on 5. i 6. decembra boraviti u Beogradu.

Na sajtu francuskog Predsedništva objavljeno je da će predsednik Makron otputovati u sredu po podne, kada otpočinje zvaničnu posetu Srbiji, dok je četvrtak planiran kao drugi dan njegove posete našoj zemlji.

Predsednik Francuske od posete Beogradu nije odustao ni zbog demonstracija i nereda poslednjih dana na ulicama Pariza, zbog kojih je, inače, francuski premijer Eduar Filip otkazao putovanje u Poljsku gde je trebalo da učestvuje na samitu posvećenom klimi.

Program Makronove posete Srbiji još nije zvanično objavljen, ali on će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, i da će tokom prvog dana posete biti upriličen zvaničan doček.

Nakon sastanka s Vučićem, biće održana zajednička konferencija za štampu, a potom i večera na kojoj će domaćin biti predsednik Srbije.

Drugi dan posete biće uglavnom posvećen odavanju počasti žrtvama Prvog svetskog rata.

Francuski predsednik dolazi samo u Srbiju, a njegov dolazak nije deo neke šire balkanske turneje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.