PROVOKACIJE IZ PRIŠTINE SE NASTAVLJAJU - ALBANCI PRAVE PAKT PROTIV SRBIJE! Drecun otkrio prljave planove Prištine
Milovan Drecun, Foto: Stefan Kojić

SITUACIJA NA KOSOVU

PROVOKACIJE IZ PRIŠTINE SE NASTAVLJAJU - ALBANCI PRAVE PAKT PROTIV SRBIJE! Drecun otkrio prljave planove Prištine

On je dodao da je cilj Prištine dalje zaoštravanje odnosa sa Beogradom

Objavljeno:

Provokacije i pokušaji destabilizacije Srbije iz Prištine se nastavljaju, a kosovski vicepremijer Enver Hodžaj pokušava da i okolne zemlje uvuče u sukob.

Hodžaj je rekao da je u Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori razgovarao o osnivanju pakta protiv Srbije, a predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun smatra da Priština pokušava da stvori antisrpski pakt nakon niza neuspeha na međunarodnom planu.

- Posle niza neuspeha na međunarodnom planu da nekako ojačaju tu samoproglašenu državu, ne mogu da postanu članica Uneska i Interpola, niti da dobiju viznu liberalizaciju, Priština nastoji da stvori jedan antisrpski pakt sa onim državama kojima nije cilj poboljšanje međususedskih odnosa, već nanošenje štete Srbiji i srpskom narodu. Pokušavaju tim razgovorima sa Hrvatskom, Crnom Gorom i Makedonijom da naprave neku vrstu saveza kako bi udruženi mogli da nanose što je moguće veću štetu Srbiji i da je slabe -kazao je Drecun za jutarnje Vesti Prve televizije. Prema njegovorm mišljenju, Albanija je u stvari ta koja rukovodi tim savezom. - Naravno, Hodžaj nije spomenuo Albaniju, a Albanija je ta koja je svakako u tom savezu i koja rukovodi svim tim. Naravno da ne mogu da računaju da će pridobiti Bosnu i Hercegovinu zbog Republike Srpske, Mađarska ima veoma stabilne i dobre odnose sa Srbijom i sigurno ne bi ušla u takvu jednu destabilizujuću aktivnost koja je potpuno anticivilizacijska, Rumunija nije priznala Kosovo kao državu, Bugarska ima veoma opreznu politiku, Grčka to ne može da radi. Kada sve to pogledate Priština postaje glavni činilac destabilizacije čitavog regiona i vuče ga unazad - naglasio je Drecun. On je dodao da je cilj Prištine dalje zaoštravanje odnosa sa Beogradom.

- Verujem da će Priština opet da se saplete o ono što sama radi. Mislim da oni idu na dalje zaoštravanje sa Beogradom, želi da spreči mogućnost postizanja bilo kakvog kompromisnog rešenja - zaključuje.

Bonus video:

Espreso intervju - Milovan Drecun

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.