SRBIJA PROTIV SRAMNOG NACRTA REZOLUCIJE UN O KRIMU: Osuđuje se politički progon državljana Ukrajine i Rusije!
Srbija je glasala proiv nacrta dokumenta, Foto: AP

uz braću ruse kad je najteže

SRBIJA PROTIV SRAMNOG NACRTA REZOLUCIJE UN O KRIMU: Osuđuje se politički progon državljana Ukrajine i Rusije!

Nacrt Rezolucije pod imenom "Stanje ljudskih prava u Autonomnoj Republici Krim i u gradu Sevastopolju, Ukrajina" usvojen je u četvrtak sa 67 glasova za, 26 zemalja je glasalo protiv, dok su 82 bile uzdržane

Objavljeno:

Treći komitet Generalne skupštine UN usvojio je najnoviji nacrt Rezolucije o stanju ljudskih prava na Krimu u kojoj se između ostalog navodi da nasilno zauzimanje tog poluostrva predstavlja ilegalan čin i kršenje međunarodnog prava, a među 26 zemalja koje su glasale protiv nacrta Rezolucije bila je i Srbija.

Nacrt Rezolucije pod imenom "Stanje ljudskih prava u Autonomnoj Republici Krim i u gradu Sevastopolju, Ukrajina" usvojen je u četvrtak sa 67 glasova za, 26 zemalja je glasalo protiv, dok su 82 bile uzdržane.

Protiv nacrta dokumenta su, pored Srbije, glasale Rusija, Jermenija, Belorusija, Bolivija, Burundi, Kambodža, Kina, Kuba, Severna Koreja, Eritreja, Indija, Iran, Kazahstan, Kirgistan, Mjanmar i Nikaragva. Protiv su glasale i Južna Afrika, Južni Sudan, Sirija, Tadžikistan, Uganda, Uzbekistan, Venecuela i Zimbabve

U Rezoluciji je osuđen politički motivisan progon državljana Ukrajine i Rusiji je upućen poziv da oslobodi sve Ukrajince koji su ilegalno zatočeni na okupiranom Krimu i na teritoriji Rusije. Nacrt Rezolucije poziva Rusiju da prestane da "primorava stanovnike Krima da služe u oružanim snagama ili rezervnim vojnim jedinicama Ruske Federacije".

Rezolucija će se na dnevnom redu Generalne skupštine naći u decembru.

BONUS VIDEO:

(Espeso.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.