Toma citirao Konfučija, pa odlikovao Zvonka Bogdana, YU grupu i predsednike 28 afričkih država!

dodelio 174 ordena

Toma citirao Konfučija, pa odlikovao Zvonka Bogdana, YU grupu i predsednike 28 afričkih država!

Sa odlikovanjima koje je predsednik Srbije dodelio povodom Dana državnosti broj znamenja koje je do sada podelio popeo na više od 650
Objavljeno: 20:22h

- Čast mi je da vam u ime svih građana uručim odličje. O vašem radu i uspesima, Konfučije je rekao "Kad radiš za druge, radi tako posvećeno kao da radiš za sebe". Samo takvom posvećenošću prevazilazite sve prepreke, u Srbiji naročito. Vama čestitam zaslužena priznanja, a građanima Sretenje, Dan državnosti - rekao je Nikolić u Predsedništvu u Beogradu i podelio ordenje najzaslužnijim građanima Srbije. Videla mu dobitak i plavu dušmanku: Lepa Turkinja gatala Tomi! (FOTO) Predsednik Srbije Tomislav Nikolić dodelio je povodom Dana državnosti 174 odlikovanja, čime se broj ordena koje je dosad podelio popeo na više od 650. - Do kraja mandata neprekidno ću morati da se suočavam sa sopstvenom nemoći da svima koji se uzdignu dodelim odlikovanje - istakao je Nikolić, a evo zaslužne ličnosti su odlikovane:

1. Zlatnom medaljom za zasluge posthumno je odlikovan košarkaški stručnjak Ranko Žeravica. 2. Istu medalju dobili su i humanitarac Arno Gujon, potom američka političarka Helen Delić-Bentli, profesor doktor Zoran V. Krivokapić, akademik Milovan Danojlić, Institut za uporedno pravo i Kulturno-umetničko društvo "Šandor Petefi" iz Mužlje. Nikolić: Neću podržati Jeremića jer mi se podsmevao! 3. Zlatnu medalju za zasluge dobili su i Žan Kristof Buison, karikaturista Jugoslav Vlahović, džez muzičar Duško Gojković, muzičar Zvonko Bogdan i glumica Mira Stupica.

Posthumno je zlatnom medaljom odlikovan i advokat Veljko Guberina
Dejan Savić
Zlatnom medaljom su posthumno odlikovani i prvi upravnik Muzeja savremene umetnosti u Beogradu Miodrag B. Protić, kao i arhitekta Ivanka Raspopović. Dragi Jelić i Živorad Jelić, članovi Yu grupe, kao i novinarka i prezenterka Donka Špiček
Ordenje i predsednicima 28 država.
Nikolić je tim ordenom odlikovao i predsednike Alžira, Angole, Bocvane, Ekvatorijalne Gvineje, Eritreje, Etiopije, Zambije, Zelenortske Republike, Zimbabvea, Južne Afrike, Južnog Sudana i Kameruna. Dir čajniz pipl: Ono kad Toma Nikolić na engleskom čestita kinesku Novu godinu!
Erastus Mvenča odlikovan je Ordenom srpske zastave prvog stepena za zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i prijateljskih odnosa Srbije i Afričke unije.
Pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije odlikovanja će biti uručena na Dan Vojske Srbije, 23. aprila 2016. godine. Evo kako je Zvonko Bogdan proslavio orden:

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.